Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Tradíció és Kultúra néven Magyar Népművészeti napokat tartanak ZARA Continental Hotelben. A tematikus napokra készített magyaros menüt november 24-ig ti is megkóstolhatjátok.
A frekventált helyen lévő, négycsillagos ZARA Continental Hotel Budapest a hétvégén szállóvendégeinek és az érdeklődőknek közelebb hozza a magyar népi kultúrát. A lobbyt és az alsó szint több termét ellepték a kézművesek, népművészek.
A szombat estig tartó rendezvényen megismerkedhettek a magyar néptánccal, a hagyományos népviselettel és a folklór ihlette kortárs ruhadarabokkal. Ráadásul megkóstolhatjátok a háromfogásos magyaros menüt, amit három pohár ital kísér.
A megnyitó estéjén mi is teszteltük a magyaros fogásokat. A trendin -mégis felismerhetően- tálalt ételek ízei szerethetőek és letisztultak voltak. Az előételből, a főételből és a desszertből egyaránt volt választási lehetőség, sőt a séfek a vegetáriánusokra is gondoltak.
A házi csipetkével dúsított szürkemarha gulyásnak mi legalább annyira örültünk, mint a gyufatésztás halászlének. A gulyásból ugyan nem sajánálták ki a paprikát, még sem volt ráncos vagy visszataszító. A zöldségek és a hús egyaránt kisdarabokra volt felvágva, hogy még élvezhetőbb legyen.
A halászlevet is telejesen kulturált fogyasztásra szánták. Kicsi, kockára vágott, szálkamentes halfalatokat kanalazhattunk. A tartalmas levesekhez karikára vágott teljes kiőrlésű, magvas kifli és vajas kifli járt. Első italnak pedig a Figula Pincészet 2012-es olaszrizlingje.
A második fogás csodálatos rózsaszínre sütött mangalicaszűz érmécskék voltak, rizottóhoz hasonló, krémes tarhonyával és lecsósz burgonyával. Valamint vékony szeletekre vágott, omlós harcsapaprikás túrós csúszával. Gyanítjuk, hogy a klasszikus csúszát helyben gyúrták és külön jópofának tartottuk a diszítóelemként szolgáló ropogós sonkachipset.
A főételekhez két kiváló testes vörösborból a Gál Pincészet 2009-es Bikavéréből, Taklerék 2012-es Kékfrankosából választhattunk.
Desszertnek pedig egy panna cottához hasonló páinkás kecskeméti barackpudingot ettünk, amit baracköntet kísért és egy szem ropogós mandulát rejtettek a közepébe, ráadásul megkóstoltuk a kellemesen vaníiliás, fahéjöntettel nyakonöntött túrógomócot is.
Záráként pedig késői szüretelésű 2011-es Tokaji Furmintot kortyolgattunk.
Az adagok ránézsre kicsik, de ez csalóka, mire az ember megeszi a három fogást bőségesen jól lakik. Ráadásul kellemes élményben lesz része. Az otthon ízei köszönnek vissza elegáns környezetben. Mi szívesen találkoznánk ezekkel az ételekkel máskor is.
A menü ára 3990 Ft/fő.
A vegetáriánus menüben tejfölös burgonyakrémleves és juhtúrós csusza van, a desszert egységes.
Az ételeket november 23-án 12:00 és 23:00 között kínálják.
Programok:
2013.november 23. szombat
09.00 – Kézműves vásár
11:00-17:00 Vetített előadások épületismertető sétával
14.00-17.00 - Kézműves foglalkozások a termekben, modern népi ruhák kiállítása a lobbyban
17.30 – Gulyás Ferenc népi hangszeren játszik, Fehér Nóra énekel
18.45 – Buda Folk Band zenél
19.30 – A Boróka Táncegyüttes táncbemutatója
20.30 - Táncoktatás, táncház
A zene egészen 22.00-ig szól!
Weboldal:
http://continentalhotelbudapest.com
FB esemény:
https://www.facebook.com/events/416864865105905/
Fotók:
Huszár Boglárka
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.