Alain Caron és Jacques Pourcel Budapesten

-
Konyhafőnökök, 2014.05.30.

Alain Caron és Jacques Pourcel Budapesten

Alain Caron és Jacques Pourcel főzőkurzusán jártunk. A Michelin csillagos séfek ételeit ti is megkóstolhatjátok a Sofitel Hotelben.


A Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda, az Auchan Magyarország Kft. kiemelt támogatásával egy olyan eseménysorozatot indított útjára, amelynek keretében kétszer egy évben egy-egy Michelin csillagos séf látogat a budapesti Sofitel szállodába a világ legkülönbözőbb pontjairól, hogy egy életre szóló kulináris élménnyel lepje meg a vendégeket.

 

A programsorozat keretében elsőként a francia származású Alain Caron és a Franciaországban élő Jacques Pourcel látogatott Budapestre. Rendhagyó főzőkurzusokat mi is meglátogattuk.

 

 

A séfek filozófiája, hogy ne az "úszógumikat növeljék", hanem egészséges, minőségi alapanyagokból készült, a modern konyha elvárásainak megfelelő ételeket készítsenek.

Kompozícióik egyenesen művésziek, rettentően szépen, precízen és harmónikusan dolgoznak. Véleményünk szerint az egyik legjobb eszközük a zöldség mandolin, amivel többek között burgonya spagettit készítettek, amivel körbetekerték a homárdarabokat.

Május 30-án, két időpontban rendeznek exkluzív, öt fogásos vacsorát, május 31-én pedig a Gourmet Fesztiválon mutatkoznak be.

 

Mi a következő ételeket kóstoltuk:

 

Cékla ravioli, kaviár, soubise tejszín és sült petrezselyem

 

Kékúszójú tonhal carpaccio, konfitált citrom kockára vágott zeller rave-vel

 

Ananász chutney homár ollóval és ropogós homárral

 

Séf kisokos

 

A francia származású Alain Caron egy gasztronómiai jelenség. A gasztronómiával kapcsolatos bármely témában eláraszt bennünket történeteivel, hihetetlen tudásával és híres ismerőseivel a szakmából.

Dolgozott több Michelin csillagos étteremben séfként, számtalan szakácskönyvet adott ki, a világ valamennyi híres séfjével készített interjút, dolgozott ételfotósként, főzött tévében és a szakma szinte minden részébe belekóstolt. Rendszeresen utazik szerte a világban és jelenleg a MasterChef televíziós műsor zsűrijében is szerepel Hollandiában.

 


A Franciaország Languedoc régiójából, Montpellier-ből származó Jacques ikertestvérével, Laurent-el néhány év alatt a francia gasztronómia legkiemelkedőbb nagyköveteivé váltak.

 

2010-ben ki is választották őket, hogy képviseljék a francia konyhát a Shanghai-i Világkiállításon 6Sens éttermükkel. Jacques és Laurent Pourcel, egy helyi bortermelő ikergyermekei, a Földközi tengernél nőttek fel. Elhivatottak a szakmájuk iránt. 1988-ban Olivier Château társukkal együtt létrehozták a Le Jardin des Sens in Montpellier éttermet, amely Michelin csillagot érdemelt és a kreatív, medditerrán ételeiről és kifinomultságáról vált híressé.

 

2000-ben egy nemzetközi terjeszkedéshez is csatlakoztak, amelynek köszönhetően a világ legaktívabb séfjeiként vannak számon tartva. Híresek a déli jellegű ételeikről, ami eltér a megszokottól ugyanakkor hű marad a hagyományokhoz. Számukra minden az ételekről szól és karrierjüknek köszönhetően kreativititásuk teljes szabadságot élvez. Gasztronómiai lábnyomuk olyan helyeken található meg, mint Párizs, Shanghai, Bangkok, Tokyo, Marrakesh, Algír, Beirut és a világ még számos pontján.

 

 

Hasznos infók:

 

Az exkluzív 5 fogásos vacsorák ára bor párosítással 21 000 Ft/fő, bor nélkül 15 000 Ft/fő.

Foglalás és további információ telefonon, a +36 1 235 1230 telefonszámon, vagy emailben a reservation@parisbudapest.hu email címen lehetséges.

Tetszett a(z) Alain Caron és Jacques Pourcel Budapesten magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Alain Caron és Jacques Pourcel Budapesten magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg