Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Alain Caron és Jacques Pourcel főzőkurzusán jártunk. A Michelin csillagos séfek ételeit ti is megkóstolhatjátok a Sofitel Hotelben.
A Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda, az Auchan Magyarország Kft. kiemelt támogatásával egy olyan eseménysorozatot indított útjára, amelynek keretében kétszer egy évben egy-egy Michelin csillagos séf látogat a budapesti Sofitel szállodába a világ legkülönbözőbb pontjairól, hogy egy életre szóló kulináris élménnyel lepje meg a vendégeket.
A programsorozat keretében elsőként a francia származású Alain Caron és a Franciaországban élő Jacques Pourcel látogatott Budapestre. Rendhagyó főzőkurzusokat mi is meglátogattuk.
A séfek filozófiája, hogy ne az "úszógumikat növeljék", hanem egészséges, minőségi alapanyagokból készült, a modern konyha elvárásainak megfelelő ételeket készítsenek.
Kompozícióik egyenesen művésziek, rettentően szépen, precízen és harmónikusan dolgoznak. Véleményünk szerint az egyik legjobb eszközük a zöldség mandolin, amivel többek között burgonya spagettit készítettek, amivel körbetekerték a homárdarabokat.
Május 30-án, két időpontban rendeznek exkluzív, öt fogásos vacsorát, május 31-én pedig a Gourmet Fesztiválon mutatkoznak be.
Mi a következő ételeket kóstoltuk:
Cékla ravioli, kaviár, soubise tejszín és sült petrezselyem
Kékúszójú tonhal carpaccio, konfitált citrom kockára vágott zeller rave-vel
Ananász chutney homár ollóval és ropogós homárral
Séf kisokos
A francia származású Alain Caron egy gasztronómiai jelenség. A gasztronómiával kapcsolatos bármely témában eláraszt bennünket történeteivel, hihetetlen tudásával és híres ismerőseivel a szakmából.
Dolgozott több Michelin csillagos étteremben séfként, számtalan szakácskönyvet adott ki, a világ valamennyi híres séfjével készített interjút, dolgozott ételfotósként, főzött tévében és a szakma szinte minden részébe belekóstolt. Rendszeresen utazik szerte a világban és jelenleg a MasterChef televíziós műsor zsűrijében is szerepel Hollandiában.
A Franciaország Languedoc régiójából, Montpellier-ből származó Jacques ikertestvérével, Laurent-el néhány év alatt a francia gasztronómia legkiemelkedőbb nagyköveteivé váltak.
2010-ben ki is választották őket, hogy képviseljék a francia konyhát a Shanghai-i Világkiállításon 6Sens éttermükkel. Jacques és Laurent Pourcel, egy helyi bortermelő ikergyermekei, a Földközi tengernél nőttek fel. Elhivatottak a szakmájuk iránt. 1988-ban Olivier Château társukkal együtt létrehozták a Le Jardin des Sens in Montpellier éttermet, amely Michelin csillagot érdemelt és a kreatív, medditerrán ételeiről és kifinomultságáról vált híressé.
2000-ben egy nemzetközi terjeszkedéshez is csatlakoztak, amelynek köszönhetően a világ legaktívabb séfjeiként vannak számon tartva. Híresek a déli jellegű ételeikről, ami eltér a megszokottól ugyanakkor hű marad a hagyományokhoz. Számukra minden az ételekről szól és karrierjüknek köszönhetően kreativititásuk teljes szabadságot élvez. Gasztronómiai lábnyomuk olyan helyeken található meg, mint Párizs, Shanghai, Bangkok, Tokyo, Marrakesh, Algír, Beirut és a világ még számos pontján.
Hasznos infók:
Az exkluzív 5 fogásos vacsorák ára bor párosítással 21 000 Ft/fő, bor nélkül 15 000 Ft/fő.
Foglalás és további információ telefonon, a +36 1 235 1230 telefonszámon, vagy emailben a reservation@parisbudapest.hu email címen lehetséges.
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.