Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
November 10-én családi program keretében mutatta be Vrábel Krisztina új könyvét: a Végtelen Spagettit.
Játékkal, receptversennyel, vetítéssel egybekötött, rendhagyó könyvbemutatón vettünk részt vasárnap a Mese Múzeumban. A Pozsonyi Pagony kiadásában ugyanis megjelent Vrábel Kriszta családi recepteskönyve.
A szerző ismert gasztroblogger, akinek ez már a harmadik szakácskönyve. A kicsik ízlésére szabott kötet családi munkamegosztással készült. Kriszta fiai kuktaként és tesztelőként vettek részt az előkészítésben, a grafikus apukájuk pedig többek között mókás illusztrációkkal gazdagította a kiadványt.
A cím árulkodó. Az olasz konyhára specializálódott író nem csak a konyha, hanem a mese világába is kalauzolja az olvasókat. Ahogy a receptkehez is, úgy a Végtelen Spagetti kifejezéshez is tartozik egy történet.
Egyszer elalvás előtt Kriszta Spagetti-földre invitálta a paradicsomos spagettiért rajongó fiait. A tészta birodalomban végtelen hosszú spagettik tekerednek magas hegyekké, miközben lábukat paradicsomtóba áztatják.
Itt a király a végtelen spagettimezők ura és a katonák nem engedik el addig az idegen utazókat, amíg meg nem esznek egy nagy tál zöldséges pastát.
A szerző fotóival tarkított hangulatos könyv ötven étel elkészítésének részletes leírását tartalmazza. Az olvasmányos kötet kiváló arra, hogy egy iskolás gyerek már önállóan főzőcskézzen belőle.
A kisebbeket pedig szülői felügyelettel lehet bevonni a különböző munkafázisokba. Az első lapon a 7 éves Ádám, és az 5 éves Kristóf -alias Titi- személyében bemutatkoznak a kiskukták, és itt lehetőség nyílik arra, hogy a könyv gyerek felhasználója is beragaszthassa saját fotóját.
A kedvelt mesék történetéhez íródott receptek mellé egy-egy mesekönyv ajánlója is bekerült. Nem pusztán csak egy magos szelet elkészítési technikáját olvashattok, hanem Kicsibácsi és Kicsinéni magos szeletét készíthetitek el.
Megelevenedik többek között Vándorlány céklatortája, Maszat málnás trüffeltortája, Matild és Margaréta zöld színű mágikus levesa, Bogyó és Babóca csokoládés keksze, Boribon epres kalácspudingja, Rumini narancsos-vaníliás rakott piskótája.
A formabontó tartalomjegyzékben az ételek négy kategóriába vannak sorolva: reggeli, ebéd, utazáshoz is jó ételek, desszertek. Az ételekhez felhasznált alapanyagok könnyen beszerezhetőek és természetesek.
Ráadásul Kriszta arra is megtanít benneteket, hogy hogyan készítsetek házilag brióst, pizza-melegszendvicset, pilóta kekszet, mini zsemlét, croissan-t, édes-savanyú csirkét, sütinyalókát, mézes puszedlit.
A kiadó 4-től 99 éves korig ajánlja a könyvet. A szerző pedig minden szülőt arra buzdít, hogy találjanak ki ők is saját mesét a gyermekeiknek és főzzön együtt a család.
Vrábel Krisztina: Végtelen Spagetti, Pagony Pozsonyi Kft., 2013
Ára: 3990 Ft
A kiadónál és a Dolce Vita Konyha webáruházban kedvezményes áron juthattok hozzá.
Fotók:
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.