Végtelen Spagetti - a család szakácskönyve

-
Gastro könyvek, 2013.11.13.

Végtelen Spagetti - a család szakácskönyve

November 10-én családi program keretében mutatta be Vrábel Krisztina új könyvét: a Végtelen Spagettit.


Játékkal, receptversennyel, vetítéssel egybekötött, rendhagyó könyvbemutatón vettünk részt vasárnap a Mese Múzeumban. A Pozsonyi Pagony kiadásában ugyanis megjelent Vrábel Kriszta családi recepteskönyve.

 

A szerző ismert gasztroblogger, akinek ez már a harmadik szakácskönyve. A kicsik ízlésére szabott kötet családi munkamegosztással készült. Kriszta fiai kuktaként és tesztelőként vettek részt az előkészítésben, a grafikus apukájuk pedig többek között mókás illusztrációkkal gazdagította a kiadványt.

 

 

A cím árulkodó. Az olasz konyhára specializálódott író nem csak a konyha, hanem a mese világába is kalauzolja az olvasókat. Ahogy a receptkehez is, úgy a  Végtelen Spagetti kifejezéshez is tartozik egy történet.

 

Egyszer elalvás előtt Kriszta Spagetti-földre invitálta a paradicsomos spagettiért rajongó fiait. A tészta birodalomban végtelen hosszú spagettik tekerednek magas hegyekké, miközben lábukat paradicsomtóba áztatják.

 

Itt a király a végtelen spagettimezők ura és a katonák nem engedik el addig az idegen utazókat, amíg meg nem esznek egy nagy tál zöldséges pastát.

 

 


 

A szerző fotóival tarkított hangulatos könyv ötven étel elkészítésének részletes leírását tartalmazza. Az olvasmányos kötet kiváló arra, hogy egy iskolás gyerek már önállóan főzőcskézzen belőle. 

 

A kisebbeket pedig szülői felügyelettel lehet bevonni a különböző munkafázisokba. Az első lapon a 7 éves Ádám, és az 5 éves Kristóf -alias Titi- személyében bemutatkoznak a kiskukták, és itt lehetőség nyílik arra, hogy a könyv gyerek felhasználója is beragaszthassa saját fotóját.

 

 

A kedvelt mesék történetéhez íródott receptek mellé egy-egy mesekönyv ajánlója is bekerült. Nem pusztán csak egy magos szelet  elkészítési technikáját olvashattok, hanem Kicsibácsi és Kicsinéni magos szeletét készíthetitek el.

 

Megelevenedik többek között Vándorlány céklatortája, Maszat málnás trüffeltortája, Matild és Margaréta zöld színű mágikus levesa, Bogyó és Babóca csokoládés keksze, Boribon epres kalácspudingja, Rumini narancsos-vaníliás rakott piskótája.

 

 

A formabontó tartalomjegyzékben az ételek négy kategóriába vannak sorolva:  reggeli, ebéd, utazáshoz is jó ételek, desszertek. Az ételekhez felhasznált alapanyagok könnyen beszerezhetőek és természetesek.

 

Ráadásul Kriszta arra is megtanít benneteket, hogy hogyan készítsetek házilag brióst, pizza-melegszendvicset, pilóta kekszet, mini zsemlét, croissan-t, édes-savanyú csirkét, sütinyalókát, mézes puszedlit.

 


 

A kiadó 4-től 99 éves korig ajánlja a könyvet. A szerző pedig minden szülőt arra buzdít, hogy találjanak ki ők is saját mesét a gyermekeiknek és főzzön együtt a család.

 

Vrábel Krisztina: Végtelen Spagetti, Pagony Pozsonyi Kft., 2013

 

Ára: 3990 Ft

 

A kiadónál és a Dolce Vita Konyha webáruházban kedvezményes áron juthattok hozzá.

 

Fotók: 

Huszár Boglárka


 

Tetszett a(z) Végtelen Spagetti - a család szakácskönyve magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Végtelen Spagetti - a család szakácskönyve magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg