Új Stahl kiadvány a piacon: 30 perces ételek

-
Gastro könyvek, 2014.04.30.

Új Stahl kiadvány a piacon: 30 perces ételek

Ízletes vacsora fél óra alatt, garnélarák és kelkáposzta fusilivel. A Stahl Magazin új különszámát szemléztük.


A gasztronómiai újságok zsúfoltt piacán nehéz újat és hasznosat mutatni, Stahl Juditnak és csapatának mégis sikerült. A sikeres Martha Stewart Everyday Food magazinnal összefogva elindították a 30 perces ételek című, kéthavonta megjelenő Stahl Magazin különszámot.

 

A női táskákra méretezett színes lapból a Stahl kiadványokból megszokott lendületesség árad. Nem csak azt tudhatjuk meg, hogy miként készíthetünk fél óra alatt nagyszerű főételeket és desszerteket, hanem például azt is, hogy nem kell ahhoz étterembe mennünk, ha különleges ízekre vágyunk.

 

Főszerkesztője Wichmann Anna, aki a kommunikáció szak után a szakács és cukrász szakmát is kitanulta.

 

 

Végre menüt sem kell terveznünk, ugyanis bevásárlólistával kombinált hétköznapi vacsoralistát állítottak össze helyettünk. Legalább ennyire hasznosnak tarjuk a variációk tésztára rovatot, ahol olyan alapanyagokkal kombinálják a különböző tésztaféléket, amire kapásból nem is gondolnánk.

 

Többek között új értelmet nyer a menzákról ismert "nem szeretem" kelkáposzta is, ami garnélával, fusilivel és fetából készült szósszal kerül az asztalra.

 

Nyomtatott kiadvány ellenére ez a lap azt is tudja, amit az interneten úgy szeretünk. A Tudásmorzsák rovatban rövid, instant gasztronómiai információkat találunk. A Van ötletünk rovatban pedig az ismert, ugyanakkor nem sokra tartott alapanyagokról hull le a lepel. Az első számban az olajos tonhal és a garnélarák került górcső alá.

 

A magazin-jelleget fokozva van benne interjú is, az első számban például Senanak, az Irie Maffia énekesnőjének főzési szokásait ismerhetjük meg.

 

Ami nekünk talán a legjobban tetszik, hogy kiemelt szerepük van a szezonális alapanyagoknak. Spárga, cukorborsó, rukkola, spenót, saláta, menta, bazsalikom, karfiol, cukkini, koriander, eper, mind visszaköszön.

 

Wichmann Anna, a különszám főszerkesztője

 

Kedvenc receptjeink:

 

Zöldséges pad thai, Spárgás tojásos tészta, Pezsgős eperkoktél, Kelkáposztás-garnélás tészta, Mediterrán tonhalas tészta, Garnélaburger, Halas taco káposztával és lime-mal.

 

Kinek ajánljuk?

 

Fiataloknak, akik szeretik a gyors és változatos konyhát, idősebbeknek, akik újítanának a főzési szokásaikon, kezdő és haladó konyhaműveszeknek, időhiányban szenvedőknek, és azoknak a szkeptikusoknak is, akik azt gondolják, hogy a főzés egy időrabló tevékenység.

 

A magazint országos terjesztésben a nagyobb újságárusoknál találjátok, valamint itt is megvásárolhatjátok.

 

Ára:

 

 

695 forint.

 

A Stahl Magazin oldalát itt tudjátok követni, Wichmann Anna oldalát pedig itt.

 

 

 

 

 

 

Tetszett a(z) Új Stahl kiadvány a piacon: 30 perces ételek magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Új Stahl kiadvány a piacon: 30 perces ételek magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg