Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Ízletes vacsora fél óra alatt, garnélarák és kelkáposzta fusilivel. A Stahl Magazin új különszámát szemléztük.
A gasztronómiai újságok zsúfoltt piacán nehéz újat és hasznosat mutatni, Stahl Juditnak és csapatának mégis sikerült. A sikeres Martha Stewart Everyday Food magazinnal összefogva elindították a 30 perces ételek című, kéthavonta megjelenő Stahl Magazin különszámot.
A női táskákra méretezett színes lapból a Stahl kiadványokból megszokott lendületesség árad. Nem csak azt tudhatjuk meg, hogy miként készíthetünk fél óra alatt nagyszerű főételeket és desszerteket, hanem például azt is, hogy nem kell ahhoz étterembe mennünk, ha különleges ízekre vágyunk.
Főszerkesztője Wichmann Anna, aki a kommunikáció szak után a szakács és cukrász szakmát is kitanulta.
Végre menüt sem kell terveznünk, ugyanis bevásárlólistával kombinált hétköznapi vacsoralistát állítottak össze helyettünk. Legalább ennyire hasznosnak tarjuk a variációk tésztára rovatot, ahol olyan alapanyagokkal kombinálják a különböző tésztaféléket, amire kapásból nem is gondolnánk.
Többek között új értelmet nyer a menzákról ismert "nem szeretem" kelkáposzta is, ami garnélával, fusilivel és fetából készült szósszal kerül az asztalra.
Nyomtatott kiadvány ellenére ez a lap azt is tudja, amit az interneten úgy szeretünk. A Tudásmorzsák rovatban rövid, instant gasztronómiai információkat találunk. A Van ötletünk rovatban pedig az ismert, ugyanakkor nem sokra tartott alapanyagokról hull le a lepel. Az első számban az olajos tonhal és a garnélarák került górcső alá.
A magazin-jelleget fokozva van benne interjú is, az első számban például Senanak, az Irie Maffia énekesnőjének főzési szokásait ismerhetjük meg.
Ami nekünk talán a legjobban tetszik, hogy kiemelt szerepük van a szezonális alapanyagoknak. Spárga, cukorborsó, rukkola, spenót, saláta, menta, bazsalikom, karfiol, cukkini, koriander, eper, mind visszaköszön.
Wichmann Anna, a különszám főszerkesztője
Kedvenc receptjeink:
Zöldséges pad thai, Spárgás tojásos tészta, Pezsgős eperkoktél, Kelkáposztás-garnélás tészta, Mediterrán tonhalas tészta, Garnélaburger, Halas taco káposztával és lime-mal.
Kinek ajánljuk?
Fiataloknak, akik szeretik a gyors és változatos konyhát, idősebbeknek, akik újítanának a főzési szokásaikon, kezdő és haladó konyhaműveszeknek, időhiányban szenvedőknek, és azoknak a szkeptikusoknak is, akik azt gondolják, hogy a főzés egy időrabló tevékenység.
A magazint országos terjesztésben a nagyobb újságárusoknál találjátok, valamint itt is megvásárolhatjátok.
Ára:
695 forint.
A Stahl Magazin oldalát itt tudjátok követni, Wichmann Anna oldalát pedig itt.
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.