Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Csodálatos formatorták, finom sütemények, marcipánképek, híres cukrászok – november 8-9. között vár benneteket a SÜTNICAKE.
Gasztrofesztiválok terén azt gondoltuk, hogy már nem lehet újat mutatni, de kiderült, hogy igen! Egy igazi édes és kreatív rendezvény a SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivállal bővül a kínálat. Ráadásul egy rendkívül impozáns helyen: az Iparművészeti Múzeum aulájában valósul meg mindez.
A szervezők elmondásukk szerint egy olyan eseményt szeretnének életre hívni, ahol hazánk legjobb cukrászatai, cukrászai mutatják be termékeiket, kreatív alkotásaikat a látogatóknak. Az első SÜTNICAKE esemény témája és arculata: ALICE CSODAORSZÁGBAN.
Az eseményen és a versenyen közel 30 kiállító vesz majd részt, köztük lesznek a legnagyobb hazai cukrászatok ugyanúgy, mint az új, kisebb kézműves cukrászati manufaktúrák.
A fesztiválon való részvétel meghívás útján történik, kifejezetten azért, hogy a tematikus programon kizárólag a szakma legjelesebb képviselői reprezentálhassák magukat. A cél jelentős: a szervezők az tűzték ki, hogy a SÜTNICAKE hazánk első számú Sütemény és Torta rendezvénye legyen, melyet hagyományosan minden évben megrendeznek.
A hagyományos sütemények mellet cupcake-ek, tartelette-ek, brownie-k, cake pop-ok, macaronok, torták várnak benneteket, a finomságokat nem csak megkóstolhatjátok, hanem haza is vihetitek.
A helyszín adottságaihoz kiválóan illik a Torta Design verseny kiállítása, amit az emeleten nézhettek meg. A pályázat is az Alice Csodaországban témához kapcsolódott. November 6-án rangos zsűritagok segítségével választották ki a SÜTNICAKE győztes tortáit. Amatőr kategóriában Simonné Kenese Zsuzsa győzött, míg profi kategóriában Pásztor Petra remekelt.
A kóstoláson és a kiállításon túl izgalmas programokkal várnak benneteket. A gasztroszínpadon népszerű gasztrobloggerek látványos bemutatóit láthatjátok, akik néhány titkos fortélyba is beavatnak benneteket.
A kiállítók is arra törekednek, hogy jól érezzétek magatokat. Lesz tortadíszítő verseny, cukorcsipke és karamell dísz készítés, macaron- és bonbonkészítő bemutató, gyermekeknek pedig marcipán figurázás is. Ráadásként pedig megnézhetitek az Iparművészeti Múzeum különleges kiállítását, melyen századfordulós cukrászati eszközöket és tárgyakat mutatnak be.
Hasznos információk:
Időpont: 2014. November 8.-9. Helyszín: Iparművészeti Múzeum
Nyitva tartás: Szombat: 9.00- 21.00 Vasárnap: 9.00- 20.00
Jegyárak: Felnőtt: 2.200 Ft. 6 év alatt ingyenes 6 év felett: 1.500 FT Nyugdíjas: 1.500 FT.
Weboldal: www.sutnicake.hu
Facebook: https://www.facebook.com/tortafesztival
Instagram: #sutnicake
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.