Az édességek birodalmában jártunk

-
Gastro fesztivál, 2014.09.21.

Az édességek birodalmában jártunk

Rózsaborsos bonbon, levendulás baracklekvár, gyömbéres madeleine – csak pár kiragadott gyöngyszem, de ennyinél nem lehet megállni.


Már a jegy átvételekor kezdődik a csábítás, mindenki kap egy tábla limitált kiadású csokoládét, de ez csak a kezdet. Belépve, számtalan stand kínálja ellenállhatatlan kekszeit, csokoládéit, süteményeit, a kóstolás közben pedig egész biztosan bele fogtok futni a Bonbonetti kakaóbabnak öltözött figurájába, akivel kötelező egy fotót készítenetek.

 

A Szamos standjánál összeállíthatjátok saját ízesítésű kuglófotokat illetve macarontokat, a Csokoládé Múzeum pedig egy kis játékkal készült. Miután kitöltöttétek a nyereményszelvényt, forgathattok egyet az óriáskeréken, így biztos nem maradtok üres kezekkel, minden forgatás aranyat, pontosabban csokoládét ér. Emellé kaptok még egy 300 forint értékű kedvezményt a Csokoládé Múzeumi Kiállítás belépőjének árából.

 

 

A piros színekben pompázó Bonbonettit nehéz nem észrevenni a piros-fehér lámpásaikkal és a felállított fotófallal. 50 éves lett ugyanis a Dunakavics és a Franciadrazsé, amit minden nap meg is ünnepelnek. 18:00-tól készítsétek hasatokat, dunakaviccsal és franciadrazséval kirakott szülinapi torta jelenik meg a pulton, pezsgő durran az ünneplésre és 50 piros lufit eresztenek el egyszerre.

 

 

A Gasztroszínpad is számos programot kínál, ma például Szántó Tibor csokoládékészítő vezet be minket a karibi top csokoládék világába, megtudhatjuk milyen a hagyományos, kézzel nyújtott házi rétes és bonbon készítő bemutató is lesz, közös csokoládékészítéssel. Ráadásul a népszerű meteorológus: Németh Lajos is habzsákot ragad és bonbonokat készít.

 

Rengeteg féle marcipán, bonbon, pálcikára tűzött sütemény és az idei Ország Tortája, a Somlói Revolúció is kelleti magát, mindezt hol pörgősebb, hol lágyabb jazz dallamok kíséretében ízlelgethetjük, amit a Jazzy Rádió biztosít.

 

 

Kerekedjetek hát fel, hisz az édességből sosem elég!

 

 

Nyitva:

 

Szeptember 21.Vasárnap: 10:00-20:00

 

Jegyárak:

 

Felnőtt napi belépőjegy 2200 Ft

Nyugdíjas napi belépőjegy: 1500 Ft

Gyerek napi belépőjegy: 1000 Ft (6-12 év között)

Családi napi jegy: 5000 Ft ( 2 felnőtt és 2 gyerek)

6 éves korig ingyenes a belépés.

 

További információkat az Édes Napok oldalán és Facebook-oldalán találtok.

Tetszett a(z) Az édességek birodalmában jártunk magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Az édességek birodalmában jártunk magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg