Rendhagyó magyar estek az ARAZ-ban

-
Gastro esemény, 2014.04.13.

Rendhagyó magyar estek az ARAZ-ban

Gulyásleves, ropogós libacomb, mákos guba és népzene – az ARAZ Étteremben minden pénteken a magyar kultúrát ünnepelik.


A magyar kultúra népszerűsítése eddig sem állt távol a Zara Hotel munkatársaitól, így aztán nem meglepő, hogy egy nagyon szerethető és igényes eseménysorozattal rukkoltak elő pár hete.

Az ARAZ Étterem a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetséggel összefogva elindította a Magyar ízek – Magyar zene – Magyar tradíció nevű programsorozatot, amelynek keretében hétről-hétre péntek esténként népzenével és táncelőadással tarkított vacsorával várnak benneteket.

 

 

Az étterem vezető séfe: Barka Áron szeret kísérletezni az ízekkel, ezért arra törekedett, hogy az ismert és kedvelt hazai ételekbe kerüljön valamilyen elfeledett vagy kevésbé ismert alapanyag.

Az egyik kedvencünk a gulyásleves például házi csipetkével és szürkemarhával készül, a ropogós libacombhoz káposztás tészta dukál, míg a lecsós tarhonyát a pirított Gyulai kolbász teszi felejtethetetlenné.

 

Kóstolófalatok a padlásról: házi sonka, száraz kolbász, szalámi, töpörtyű, erőspaprika, hagyma, paradicsom, házi savanyúság.



A teljes választékból természetesen nem hiányozhatnak a népszerű desszertek sem, ezért van például rétes, mákos guba vanilíöntettel, és Gundel Palacsinta is, utóbbira annyi tejszínhabot halmozhattok, amennyi jól esik.



A hagyományos magyar étkezés alkohol nélkül nem igazi, így köszöntő italként stílusososan pálinkát vagy pezsgőt ihattok, a vacsora alatt pedig az ételhez illő hazai borokat szolgálnak fel.

 

Meggyes-túrós rétes

 

A hangulatot elismert népzenészek fokozzák, akik egész este húzzák a talapalávalót. A leglátványosabb rész, amikor táncosok is csatlakoznak hozzájuk, akik a legismertebb magyar táncokat muatják be egy közel fél órás műsor keretében. 

 

 

Az előadás annyira inspiráló, hogy legszívesebben az összes vendég  táncra perdülne, de a legtöbben mozdulni sem bírnak a sok-sok finomságtól.

 

 

 

 

 

Hasznos információk:

 

  • A vacsora 19:00-kor kezdődik és 22:00-ig tart. Érkezés 18:50-ig.
  •  
  • A teltház miatt érdemes előre asztalt foglalni.
  •  
  • A büféasztalról szabadon válogathattok és nincs mennyiségi korlát sem.
  •  
  • A vacsora ára egy üdvözlő italt és három pohár pezsgőt foglal magában.
  •  
  • A táncos bemutató 20:00-kor kezdődik.
  •  
  • Ára: 8490 forint/fő
  •  
  • További részleteket itt találtok.
  •  
  • Huszár Boglárkát pedig itt tudjátok követni.
  •  

 

Tetszett a(z) Rendhagyó magyar estek az ARAZ-ban magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Rendhagyó magyar estek az ARAZ-ban magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg