Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gulyásleves, ropogós libacomb, mákos guba és népzene – az ARAZ Étteremben minden pénteken a magyar kultúrát ünnepelik.
A magyar kultúra népszerűsítése eddig sem állt távol a Zara Hotel munkatársaitól, így aztán nem meglepő, hogy egy nagyon szerethető és igényes eseménysorozattal rukkoltak elő pár hete.
Az ARAZ Étterem a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetséggel összefogva elindította a Magyar ízek – Magyar zene – Magyar tradíció nevű programsorozatot, amelynek keretében hétről-hétre péntek esténként népzenével és táncelőadással tarkított vacsorával várnak benneteket.
Az étterem vezető séfe: Barka Áron szeret kísérletezni az ízekkel, ezért arra törekedett, hogy az ismert és kedvelt hazai ételekbe kerüljön valamilyen elfeledett vagy kevésbé ismert alapanyag.
Az egyik kedvencünk a gulyásleves például házi csipetkével és szürkemarhával készül, a ropogós libacombhoz káposztás tészta dukál, míg a lecsós tarhonyát a pirított Gyulai kolbász teszi felejtethetetlenné.
Kóstolófalatok a padlásról: házi sonka, száraz kolbász, szalámi, töpörtyű, erőspaprika, hagyma, paradicsom, házi savanyúság.
A teljes választékból természetesen nem hiányozhatnak a népszerű desszertek sem, ezért van például rétes, mákos guba vanilíöntettel, és Gundel Palacsinta is, utóbbira annyi tejszínhabot halmozhattok, amennyi jól esik.
A hagyományos magyar étkezés alkohol nélkül nem igazi, így köszöntő italként stílusososan pálinkát vagy pezsgőt ihattok, a vacsora alatt pedig az ételhez illő hazai borokat szolgálnak fel.
Meggyes-túrós rétes
A hangulatot elismert népzenészek fokozzák, akik egész este húzzák a talapalávalót. A leglátványosabb rész, amikor táncosok is csatlakoznak hozzájuk, akik a legismertebb magyar táncokat muatják be egy közel fél órás műsor keretében.
Az előadás annyira inspiráló, hogy legszívesebben az összes vendég táncra perdülne, de a legtöbben mozdulni sem bírnak a sok-sok finomságtól.
Hasznos információk:
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.