Ízorgazmus idén is – Gourmet Fesztivál 2014

-
Gastro esemény, 2014.05.31.

Ízorgazmus idén is – Gourmet Fesztivál 2014

Rakott krumpli mousse, Lali "fő", Tafelspitz burger, Michellin csillagos séfek – a Gourmet Fesztiválon jártunk.


Emlékeztek még arra az érzésre amikor 3-4 éves korotokban izgatottan vártátok a Mikulást? Legalább ennyire vártuk mi is az idei Gourmet Fesztivált, ahol valóban a szakma kiválóságai képviseltetik magukat, és az egyedi körülmények ellenére a legjobb tudásuk szerint alkotnak.

 

A rendszer nem változott: a belépő 3.300 forint, ami első hallásra soknak tűnik, de az ajándékokat tekintve már nem is az. A kóstolóadagok ára átlagosan 600 forintnál kezdődik, a hivatalos fizetőeszköz továbbra is a metapay kártya, amit több ponton is feltölthettek, de előnyben vannak a paypass bankkártyatulajdonosok, ők közvetlenül is fizethetnek.

 

A jegyárusító házakban érdemes egy a menülistát is tartalmazó térképpel felszerelkeznetek, de akár az okostelefontotokra is letölthetitek a Gourmet Fesztivál alkalmazást. Ráadásul a Fesztivál ABC is a könnyebb eligazodást segíti.

 

 

Rakott krumpli új ruhában

 

Tavaly a gulyásleves, idén a rakott krumpli volt az ajánlott téma, amit a kiállítók kb. 80%-a ki is használt. A levestől a tavaszi tekercsig számtalan formában kóstolhatjátok meg a kedvelt ételt.

 

Toplistát nehéz lenne állítani, hiszen a feketehajú lányokat sem lehet összehasonlítani a szőkékkel, de szubjektív alapon pár változatot mégis kiemeleünk.

 

A Paris-Budapest Étterem kedves francia séfe: Jeremy Cayron saját olívaolajával ízestíette a rakott burgonya habot, amit konfitált borjúpofával és füstölt -  nem vicc: fekete!- tejföllel tálalt.

 

A megújuló Babelnél a francia vonalat erősítették, no nem a klasszikus értelemben, St. Jakab kagylóval és pácolt fürjtojással készítették el a krumplijukat.  A Costesnél tavaszi tekercsbe került a krumpli, míg a Pasta Stationnál derelyébe, a Food Fusionnál levesbe, a Macesz Huszárnál pedig bagelbe.

 

Konfitált borjúpofa rakott burgonya habbal és füstölt tejföllel, Paris-Budapest Étterem

 

Ázsiai ételek a profiktól

 

Idén nagyon erős az ázsiai vonal. Az autetentikus és ázsiai stílusú éttermek mellett  - Wang Mester, Hai Nam Bistro, OMU Ramen, Rickshaw Étterem, Jankovich Kúria, Spíler Shanghai - több magyar étterem is ázsia menüvel rukkolt elő.

 

A híres Bock Bisztrónál teljes vietnámi menüsort végig ehettek végig, a legkreatívabb elnevezés egyértelműen a Lali "Fő" pho levest illeti, de például a Michellin csillagos Borkonyha is kínál korianderes csípős ráklevest.

 

 

Édes élet Gourmet módra

 

Becslésünk szerint a kiállítók húsz százaléka cukrászda és pékség, és nem is akármilyenek! Kitelepült például a soproni Harerr, a Zazzi, az egyik legrégebbi budapesti cukrászdinasztia az Auguszt, és a kedvelt francia pékséglánc is az Á table.

 

Az éttermek desszert kínálata is jelentős. A teljesség igénye nélkül ajánljuk a Bock banános-kókuszos Lali popját, a Macesz Huszár flódniját, a Rickshaw zöld teás macaronját, a Rosinante bodzakrémes süteményét, amit bazsalikomos eper chutney-val tálalnak, a Zsálya Bisztró snickers fagyiját és a Paris-Budapest olívaolajos, málna sorbet-os, bazsalikomos macaronját.

Készül a málna sorbet a Paris-Budapest standjánál

 

 

Vasárnapi programok:

13:00 - Sallay Fanni - Cakeshop (BBC Good Food) Cake pop és fagyi mousse

14:00 - TVPaprika - Bede Róbert bemutatója: Szerencsés Burgonyák

15:00 - MonJardin! - Mindennapi gasztrobotanika Domonyai Andrással

16:00 - Az izeselet.hu bemutatja: Egy szoknya, egy nadrág, két blog - Bede Anna (vegasztrománia) és Bálint Ádám (spooon123) bemutatója

17:00 - Laci!Konyha! - Mogyorósi Gábor bemutatója

18:00 - Magyarország csillagos séfjei: BORKONYHA - Sárközi Ákos

19:00 - Sok a Rizsa! Bíró Lajos - Segal Viktor séfpárbaj

 

Hasznos infók:

Nyitva:

12:00-23:00

Helyszín:

Millenáris

Jegy:

3.300 Ft/fő

További info itt.

 

 

 

Tetszett a(z) Ízorgazmus idén is – Gourmet Fesztivál 2014 magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Ízorgazmus idén is – Gourmet Fesztivál 2014 magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg