2860 kilométer a Vitéz Kürtőssel

-
Gastro esemény, 2014.06.22.

2860 kilométer a Vitéz Kürtőssel

Duna 2680 címmel a Vitéz Kürtős Team kajakosai jótékonysági akcióba kezdtek. A túráról készült dokumentumfilmet ti is megnézhetitek a II. Kürtőskalács Fesztiválon.


A Vitéz Kürtős nevével az elmúlt években sok helyen találkozhattatok. Szinte nincs olyan rendezvény vagy fesztivál, ahol ne lennének jelen, ráadásul a budapesti Kürtőskalács Fesztivált is nekik köszönhetjük.

A székely-magyar gasztronómia különlegességének mesteri elkészítésén túl Duna 2680 néven jótékonysági akcióba kezdtek.

 

A küldetés résztvevői már több mint 1000 kilométert teljesítettek, és Budapesttel együtt három fővároson is áthaladtak, így Bécs, Pozsony és a magyar főváros után már csak Belgrádot kell bevenniük a srácoknak. Bécstől biciklisek is csatlakoztak hozzájuk, ők vezették fel a "hősöket".

 



Bálint Gáspár és Bálint F. Gyula arra vállkozott, hogy végigjárják a Dunát a Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengerig, ahol az elmaradott romániai kis községnek, C.A. Rosettinek és a környező 4 településnek adnak át egy defibrillátort.

A Vitéz Kürtős Team az elmúlt évben valamennyi eladott kalács árából 15 forintot tett félre, és ezt az összeget az életmentő készülék megvásárlására fordította.

 



Az expedicíó alatt természetesen a kürtőskalácsozás sem marad el: a fiúk minden állomáson népszerűsítik a külföldön kuriózumnak számító édességet. A biciklin vagy kajakban eltöltött hosszú nap után a csapatnak még ahhoz is van energiája, hogy a kempingekben kürtőskalácsot süssenek és valamennyi szomszédjukat megvendégeljék belőle.



A csapat június 20-án érkezett vissza a Kopaszi-gátra, ahol örömujjongás és taps várta őket. A helyszínen az üdvözlő csapat mellett a szakszerűen becsomagolt defibrillátor várta őket, amivel augusztusban szállnak vízre. Összesen még 1640 kilométert kell teljesíteniük a célig.

 


A túra részleteit ti is megismerhetitek október 10-12. között a II. Kürtőskalács Fesztiválon, ahol a szervezők bemutatják az jótékonysági akcióról készült dokumentumfilmet.

Tetszett a(z) 2860 kilométer a Vitéz Kürtőssel magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) 2860 kilométer a Vitéz Kürtőssel magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg