Társult a Prestige Hotel és a Costes Downton

-
Gastro design, 2015.06.01.

Társult a Prestige Hotel és a Costes Downton

A Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a Michelin csillagot fialó Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyílt Costes Downton.


Nagypolgári elegancia a mai kor igényeire szabva, ez a Prestige Hotel Budapest. A főváros új hotelkülönlegessége 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit, Mazen Al Ramahi szállodaláncának legifjabb tagjaként a Só utcai Boutique Hotel Budapest és a Dohány utcai Continental Hotel Budapest után.

 

A tulajdonos szerint a belvárosi, felsőkategóriás szállodapiac megérett az új fejlesztésre, ezért két évvel ezelőtt elhatározta, hogy felújítja a Vigyázó Ferenc utcában álló, kiváló lokációval rendelkező félkész épületet, mert kiváló szállodafejlesztési lehetőséget látott benne.

 



A Dunához közeli, gyönyörű, Hild József által tervezett épület műemléki homlokzata a felújítás során visszakapta eredeti szépségét, az épületbe belépve visszaköszön a monarchiabéli nagypolgári elegancia.

 

Az épület üvegtetőt kapott, és hat emelet magasságban, „kifordítva” mutatja meg az eredeti szerkezetet. A napsugarak és a csillagos ég a középső átriumon át egészen a lobby-ba hatol, ahol a vendégek megcsodálhatják az impozáns belső teret, a fehér falak és a fekete gránitpadló harmóniáját, a középen függő Masiero óriáscsillárt és a körfolyosó gyönyörű kovácsoltvas korlátjait.

 



Az igazi elegancia azonban a részletekben lakozik: a karamellszínű recepcióspult mögötti falat muránói mozaik művészek által kézzel vágott és kirakott, egyedi SICIS üvegmozaik díszíti, a gránit burkolaton márványintarzia fut végig, a szobákban található egyedi tervezésű szófákat és ottománokat pedig Olaszországban gyártották. A lobby elegáns IPE Cavalli bútorai és fali lámpái, a Swarowski kristályok, és a csillogó padlómozaik között elfogja az érkezőt a századfordulós nagypolgári életérzés.


A Prestige Hotel Budapest tervezésén és kivitelezésén ugyanaz a csapat dolgozott, akik a már meglevő hotelekben is. A szálloda építésze Hegedűs Péter, a belsőépítészeti tervek pedig Vörös Virág, Sáfrány Csilla és Bagyinszkiné Kiss Tünde munkáját dicsérik. A vintage stílust a modernitással, a klasszikus békebeli eleganciát és a legújabb technikai vívmányokat kiválóan ötvözik a szálloda 85 szobájában, melyek 4 kategóriában kerültek kialakításra: standard, deluxe, executive és lakosztály. A szobák tereit prémium minőségű Harlequin Leonida Velvet textilek uralják.

 



A koncepció szerinti “békebeli” hangulatot a személyzet ruhája is tükrözi. A Szaszkó Adrienn és Szaszkó Mariann tervezők által megálmodott, a nagypolgári stílust a modern kor trendjeivel ötvöző formaruha kollekció jellemzője a letisztult stílusvilág. Minden a legapróbb részletig kidolgozott, a stílusjegyek végigvezethetők a kollekció részein.

 

A színválasztás is, a szállodai enteriőr színvilágát meghatározó fekete-fehér dominanciára épül. A márvány felületek, a szellős belső tér kiváló hátteret biztosít a prémium alapanyagok használatához, melyek az egész kollekció alapanyag választását jellemzik.

 

 

Costes Downtown Étterem

 

A fényűző elegancia és a csúcsgasztronómia kéz a kézben jár: a Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a Gerendai Károly és Miguel Rocha Vieira együttműködéséből Michelin csillagot fialó Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyílt Costes Downtown étterem.

 

A különleges koncepció lehetőséget teremt a szállóvendégeknek, hogy itt fogyaszthassák el reggelijüket, mely a jelek szerint nagyon csábító a vendégek számára.

 

 

Természetesen az új étterem számotokra is nyitott, és a konyha kiválóságáról, a színvonalról továbbra is Vieira gondoskodik, de az új helyszínen sokkal oldottabb stílusban.

 

A kényelmes, spanyol diófa székek, a különleges növénykompozíciók, a fali függőkert, és Gerendai Károly magángyűjteményéből származó kortárs magyar festmények Csiszér Zsuzsannától Tarr Hajnalkáig felejthetetlen hangulatot kölcsönöznek a térnek, melyet a Tom Dixon lámpák hangulatos fényei csak tovább fokoznak. A Costes Downtown 60 férőhellyel, látványkonyhával, és séfasztallal vár benneteket.

 

 

Reggeli Costes módra

 

Alapszabály, hogy minden elsőosztályú alapanyagokból készül. A kibővített kontinentális reggeli része egy pohár pezsgő vagy magyar habzóbor. Helyben sütött, friss, mosolygós péksütemények a hagyományostól a gluténmentesig, házi dzsemek, szendvicskrémek, müzlik és gabonák, olajos magvak, magyar és nemzetközi sajtok, szezonális gyümölcsök, magyar minőségi felvágottak, hideg és meleg italok, tojásételek és olyan különlegességek, mint például a házi készítésű “blinis” füstölt lazaccal, “Fraiche”vel és tokhalkaviárral.

 

 

Az épület tervezőjéről, Hild Józsefről elnevezett konferenciaterem 40 fős, exkluzív megbeszélésekre és rendezvények befogadására alkalmas, modern audiovizuális technikával rendelkezik. Különlegessége az Angliában készült, kézzel festett egyedi arany tapéta, valamint a gyönyörű kristálycsillár és fali lámpák. Az érkező vendégek kényelméről egy 29 férőhelyes, háromszintes mélygarázs is gondoskodik.

 



A hotel iránti hatalmas érdeklődés nem utolsó sorban annak a kiemelkedő szakmai előkészítő munkának is köszönhető, amelyet Géher Zoltán, a Continental Hotel Budapest igazgatója végzett a projekt bevezetése és fejlesztése érdekében. A frissen kinevezett szálloda igazgatónak, Gaál Miklósnak és csapatának ezt az örökséget folytatva az első perctől kezdve a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtva kell helyt állnia.

 

A harminc éves szállodai tapasztalattal bíró igazgató minőség iránti elkötelezettsége és professzionalizmusa, valamint a fiatal, ám szakmailag felkészült csapatának lendülete lehet a további siker biztosítéka. Mindemellett a három szálloda szinergiájának hasznosítása további lehetőségeket nyújt a megszerzett piaci pozíció erősítésére.

 

 

Már az április eleje óta eltelt rövid időszak alatt is nagyon szép eredményeket ért el a szálloda, kiemelkedő hazai és külföldi szakmai figyelmet kapott, és az utazásközvetítő portálokon is a legnépszerűbbek között szerepel.

 

A Prestige Hotel Budapest foglaltsági előrejelzése is kedvező jövőt sejtet. “Az elkövetkező időszak feladata, hogy a szállodánk működését tovább finomítsuk annak érdekében, hogy vendégeink olyan diszkrét és a tökélyre törekvő elegáns kiszolgálást kapjanak, amit a hotel külső megjelenésében és adottságaiban ígér” – fogalmazta meg küldetését a szálloda igazgatója.

 

A piac pedig visszaigazolta a koncepciót, hiszen elmondása szerint az erős kereslet mellett a szállodai szolgáltatások árait is a hazai piaci szint felett tudják megállapítani.

 

Tetszett a(z) Társult a Prestige Hotel és a Costes Downton magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Társult a Prestige Hotel és a Costes Downton magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg