Megnyílt a ChocolArt

-
Gastro design, 2013.11.24.

Megnyílt a ChocolArt

A Fény Utcai Piac igazi kincsesbolttal gazdagodott. Budapest első ChocolArt üzlete ugyanis itt nyitotta meg kapuit. Az időzítés tökéletes, kiváló ajándékokat találtok itt Mikulásra és Karácsonyra is.


A mesebeli csokiboltok hangulatát idézi a Fény Utcai Piac új, pici boltocskája, amit a földszinten a török étterem mellett találtok. Már a kirakaton keresztül látszik, hogy itt bizony könnyű elcsábulni, de belépve ez már egészen biztos.

 

A vidám hangulatú üzlet baloldali falát tekerhető, csokis drazséval teli tartályok díszitik. Alatta méretes fémkannákban magvak és különbőző aszalványok sorakoznak, a legizgalmasabb talán a pirított sós mandula.

 

 

A jobboldali fal pedig a magyar kézműves csokisoké. Itt a dizájnnak legalább akkora szerepe van, mint a minőségnek. Jelenleg a Fabric és Lady Lavender termékeiből választhattok, de a jövőben a lista még bővülni. Egy biztos addig is, hogy a csipkemintájú táblás csokik és a pálcikás, meleg tejben oldodó csokikockák egyaránt kiváló ajándékok lehetnek.

 

A főszerep egyértelműen a drazséké. A falatnyi finomságokat Szlovákiában gyártják és jelenleg 29  féle kapható az új budai üzletben, de ez is csak egy kezdő mennyiség.

 

 

A  választék árkategóriánként lett besorolva, a sorok között az olcsóbbtól a drágább csokis nasikig haladhatunk. Az ár nem egyértelműen meghatározó, már az első sorban is vannak különleges és favorit drazsék.

 

Vastag csokibundában találtok itt mindent, amit csak lehet. A teljesség igénye nélkül van például étcsokoládéba és tejcsokoládéba mártott narancshéj - bekapod és egyből karácsonyi hangulatod lesz! -, mandula tejcsokis, fehércsokis és joghurtos köntösben, étcsokis banán chips, fehércsokiba bugyulált liofilizált málna, fehércsokis vörösáfonya és étcsokis kesudió.

 

 

Az adagolókból ti is kitölthetitek magatoknak a választott csokikat és a pontos, ugyanakkor stílusos mérlegen meg is mérhetitek az adagotokarót. A legjobb dolga a tulajdonosok gyeremekének van, aki már arra is kísérletet tett, hogy egyenesen a szájába töltse kedvenceit. 

 

A kisebb-nagyobb szabályos és szabálytalan alakú "golyócskák" megfelelően tárolva egy évig őrzik meg szavattoságuakat, a tartályokra egyértelműen fel van tűntetve a gyártás időpontja. Az árak 10 dkg-os adagok szerint vannak feltűntetve 390 forinttól, 690 forintiig mozog a skála.

 

 

Töredelmesen bevalljuk, hogy a csokikon túl mi a fűhatású, strapabíró lábtörlőbe, a színes szívószálakba és a csokoholistáknak készült vászontáskákba is beleszerettünk és csak azt sajnáljuk, hogy forró csoki árusítása nem lehetséges a kedves kis édességszigeten.

 

A fiatal tulajdonosoktól megtudtuk, hogy terveik szerint a piac az első állomás, franchise hálózatot szeretnének kiépíteni a ChocolArt-ból, valamint bemutatókkal is készülnek.

 

 

Egy szó, mint száz írjatok a Mikulásnak és az Angyalkának, hogy hozzon nektek csokis drazsét, aszalt gyümölcsöt és magcskákat.  Megsúgjuk, hogy mi is ezt fogjuk tenni!

 

 

Cím:

Budapest, Lövőház utca 12. ( A Fény Utcai Piac földszintjén, a török étterem mellett )

 

Weboldal:

http://chocolart.hu/

 

Nyitva:

Hétfőtől-Péntekig: 10:00-18:00

Szombaton: 10:00-14:00

 

Fotó:

Huszár Boglárka

 

 

 

 

 

Tetszett a(z) Megnyílt a ChocolArt magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Megnyílt a ChocolArt magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg