Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
„Raffinée” nevű finomsággal rukkolt elő a legsikeresebb magyar kézműves csokimanufaktúra a chocoMe.
A chocoMe története hasonló a hollywood-i sikerekhez. A számos díjjal kitűntetett vállalkozás sorra hódítja meg a külföldi piacokat. Sokunk örömére most egy új termékkel bővült a szortimentjük.
A "Raffinée" névre keresztelt édesség a drazséra hajaz. Ötletét a táblás csokihoz használt, liofilizált gyümölcsök adták.
Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosának ismertetője szerint: a táblákon a gyümölcsök inkább kísérői a csokoládéknak; ezért a chocoMe Raffinée esetében az volt az elképzelés, hogy a gyümölcs és a csokoládé aránya még hangsúlyosabb legyen, vagyis épp csak annyi csokoládéval vonják be a meggy- és eperszemeket, hogy a természetes ízélmény megmaradjon, ugyanakkor megjelenjen a csokoládé kellemes kísérőíze.
A gyümölcsök beborításához 65% kakaótartalmú étcsokoládét használnak: az eper természetes édességét így enyhe kesernyés ízével finoman ellensúlyozzák, a meggyszemeknél pedig a hozzáadott kakaóval balanszírozzák az ízeket.
Fotók:
Huszár Boglárka: https://www.facebook.com/bogart.pictures
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.