Különleges drazsé a chocoMetől

-
Gastro design, 2013.10.01.

Különleges drazsé a chocoMetől

„Raffinée” nevű finomsággal rukkolt elő a legsikeresebb magyar kézműves csokimanufaktúra a chocoMe.


 

A chocoMe története hasonló a hollywood-i sikerekhez. A számos díjjal kitűntetett vállalkozás sorra hódítja meg a külföldi piacokat. Sokunk örömére most egy új termékkel bővült a szortimentjük.

 

A "Raffinée" névre keresztelt édesség a drazséra hajaz. Ötletét a táblás csokihoz használt, liofilizált gyümölcsök adták.

 

 

Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosának ismertetője szerint: a táblákon a gyümölcsök inkább kísérői a csokoládéknak; ezért a chocoMe Raffinée esetében az volt az elképzelés, hogy a gyümölcs és a csokoládé aránya még hangsúlyosabb legyen, vagyis épp csak annyi csokoládéval vonják be a meggy- és eperszemeket, hogy a természetes ízélmény megmaradjon, ugyanakkor megjelenjen a csokoládé kellemes kísérőíze.

 

 

A gyümölcsök beborításához 65% kakaótartalmú étcsokoládét használnak: az eper természetes édességét így enyhe kesernyés ízével finoman ellensúlyozzák, a meggyszemeknél pedig a hozzáadott kakaóval balanszírozzák az ízeket.

 

 
 
A két kiválasztott liofilizált gyümölcs mellett a világ legfinomabb mogyorójának titulált piemonte-i mogyorószemek is vékony csokoládébundába öltöznek a Raffinée kedvéért.
 
A kizárólag az olaszországi Langhe-hegyek lankáin megtermő piemonte-i mogyoró bársonyosan krémes, karakteres íze nagyszerűen kiegészíti a 40% kakaótartalmú fahéjas tejcsokoládé egzotikumát.
 
 
 
 
A Raffinée szemek egy elegáns, ajándékdobozként is funkcionáló tartóban kerültek elhelyezésre, melynek tetejét eltávolítva egy formatervezett kehelyben terülnek szét, így szinte azonnal fogyasztásra is kínálják magukat.
 
A termékeket így találjátok meg:
 
RF101 Étcsokoládéval bevont liofilizált eperszemek 100g
RF102 Étcsokoládéval, kakaóporral bevont meggyszemek 100g
RF103 Fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró 120g
 
 
 
Weboldal:

http://www.chocome.hu

Fotók:

Huszár Boglárka: https://www.facebook.com/bogart.pictures

 

Tetszett a(z) Különleges drazsé a chocoMetől magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Különleges drazsé a chocoMetől magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg