KOLBice – Vidéki ízek városi léptekkel

-
Gastro design, 2014.11.19.

KOLBice – Vidéki ízek városi léptekkel

Kenyértölcsérben tálalt, mini, roppanós kolbászkák tetszőleges feltéttel - ez Radnai Tamás és Behovits Attila közös, védett gasztronómiai találmánya.


Minden utcai fesztivál elengedhetetlen kelléke a kolbász. Igen ám, de hogy kolbászt együnk, le kell ülni, kell kés-villa, legtöbbször csak egyfélét tudunk kipróbálni, a kenyérből sosem elég és szinte biztos, hogy lesz egy zsírfolt a ruhánkon.


Ez a gondolatmenet futott végig 2012-ben Radnai Tamás gépészmérnökön, és Behovits Attila villamosmérnökön, a KOLBice feltalálóin. A név egy szójáték: a kolbász és az angol ice, vagyis fagylalt szavak ötvözete, utalva a tölcsérformára és a mobilitásra.

 

 

Az alap a teljes kiőrlésű, magvas tölcsér, amibe hat darab bajor-,  illetve magyaros kolbászt tesznek, majd az ízlésetekhez öntenek rá ketchupot, mustárt, fűszeres majonézt, vagy chili szószt.

 

A normál változat 990 forintot kerül, plusz 100 forintért kérhettek extra feltét: pirított hagymát, sajtszószt, bajor káposztát vagy bacont. A mini adag kisebb tölcsért és három kolbászt takar. Ezzel főként a gyermekeknek szerettek volna kedvezni, de a sörkorcsolyaként legalább annyira népszerű, mint a céges rendezvények party csemegéjeként.

 

 


A feltalálók az alapanyagokra és az állandó minőségre kiemelten odafigyelnek. Minden kézműves, minden magyar: saját recept alapján egy kis  pékségben sülnek a kenyértölcsérek, a kolbászokat pedig egy szakmailag kiváló hentes készíti.


A KOLBice-os fiúk nyughatatlanok, mindig újabb ás újabb ötletekkel állnak elő. Jelenleg a harmadik féle, szárnyas húsból készült kolbász bevezetése folyik, valamint a tölcsérek bővítésén is dolgoznak.

 

 

A nagy fesztiválok, rendezvények mellett öt állandó helyen találkozhattok a KOLBice-szal: a Hold utcai piacon, Budafokon a Műegyetem mellett, a Ráday utcában, a Nagycsarnokban, valamint a Dohány utcában.



A mára már franchise-rendszerben működő kolbászda a jövő évben még tovább terjeszkedik, és Attiláék reményei szerint a hazai megyeszékhelyek mellett, a szomszédos országok fővárosaiban – Bécs, Prága, Pozsony – is megjelennek.

 

 

Még több infót a KOLBiceról itt találtok.

 

Tetszett a(z) KOLBice – Vidéki ízek városi léptekkel magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) KOLBice – Vidéki ízek városi léptekkel magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg