Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Kenyértölcsérben tálalt, mini, roppanós kolbászkák tetszőleges feltéttel - ez Radnai Tamás és Behovits Attila közös, védett gasztronómiai találmánya.
Minden utcai fesztivál elengedhetetlen kelléke a kolbász. Igen ám, de hogy kolbászt együnk, le kell ülni, kell kés-villa, legtöbbször csak egyfélét tudunk kipróbálni, a kenyérből sosem elég és szinte biztos, hogy lesz egy zsírfolt a ruhánkon.
Ez a gondolatmenet futott végig 2012-ben Radnai Tamás gépészmérnökön, és Behovits Attila villamosmérnökön, a KOLBice feltalálóin. A név egy szójáték: a kolbász és az angol ice, vagyis fagylalt szavak ötvözete, utalva a tölcsérformára és a mobilitásra.
Az alap a teljes kiőrlésű, magvas tölcsér, amibe hat darab bajor-, illetve magyaros kolbászt tesznek, majd az ízlésetekhez öntenek rá ketchupot, mustárt, fűszeres majonézt, vagy chili szószt.
A normál változat 990 forintot kerül, plusz 100 forintért kérhettek extra feltét: pirított hagymát, sajtszószt, bajor káposztát vagy bacont. A mini adag kisebb tölcsért és három kolbászt takar. Ezzel főként a gyermekeknek szerettek volna kedvezni, de a sörkorcsolyaként legalább annyira népszerű, mint a céges rendezvények party csemegéjeként.
A feltalálók az alapanyagokra és az állandó minőségre kiemelten odafigyelnek. Minden kézműves, minden magyar: saját recept alapján egy kis pékségben sülnek a kenyértölcsérek, a kolbászokat pedig egy szakmailag kiváló hentes készíti.
A KOLBice-os fiúk nyughatatlanok, mindig újabb ás újabb ötletekkel állnak elő. Jelenleg a harmadik féle, szárnyas húsból készült kolbász bevezetése folyik, valamint a tölcsérek bővítésén is dolgoznak.
A nagy fesztiválok, rendezvények mellett öt állandó helyen találkozhattok a KOLBice-szal: a Hold utcai piacon, Budafokon a Műegyetem mellett, a Ráday utcában, a Nagycsarnokban, valamint a Dohány utcában.
A mára már franchise-rendszerben működő kolbászda a jövő évben még tovább terjeszkedik, és Attiláék reményei szerint a hazai megyeszékhelyek mellett, a szomszédos országok fővárosaiban – Bécs, Prága, Pozsony – is megjelennek.
Még több infót a KOLBiceról itt találtok.
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.