Kézműves Desszertek a kifutón

-
Gastro design, 2013.10.02.

Kézműves Desszertek a kifutón

Divatbemutatóhoz hasonló show keretében mutatta be a Kézműves Desszert a legújabb őszi-téli kollekcióját, az nU Bisztróban.


 A Kézműves Desszert egy éve debütált a hazai piacon. Napról napra egyre népszerűbb, már több szállodában és vendéglátóhelyen kínálják. A süteményeknek nem csak a megjelenése egyedi, hanem az összetétele is.

 

A látványos desszerteket táplálékallergiások és cukorbetegek is fogyaszthatják. A szállítása fagyasztava történik, az adott hely saját ízlése szerint tálalhatja.

 

 

Az őszre és a télre koncentrálva Bordács Dorottya és Világ Viktor új kollekcióval állt elő. Az új süteményeket egy divatbemutatóhoz hasonló eseményen ismerhettünk meg az nU Bisztróban.

 

A modellek szerepébe olyan híres, hazai séfek bújtak, mint Ádám Csaba, Bernát Dániel, Bíró Lajos, Fülepi Kálmán, Palotai Csaba, Takács Lajos. A vöröszőnyegen végigsétálva mutatták meg a csodálatos süteményeket.

 

 

 

A gluténmentes dióslapra rétegzett kéksajtos körtemousse-t Bíró Lajos prezentálta, míg a glutén-és cukormentes, ibolyás málnamousse-t Fülepi Kálmán kezében.

 

A lisztmentes dacquoise alapú, házi szilvalekváros  fahéjas szilvamousse-t Ádám Csaba mutatta be, a gesztenyelisztből készült piskóta alapú, rumos gesztenyemousse-t pedig Bernát Dániel.

 

 

 

 

A tökmaglisztből készült piskóta alapú, ötfűszeres-mézes, sütőtökzselés sütőtökmousse-t Világ Viktor tárta elénk, a mákos piskótára rétegzett, megyzselével tálalt mákmousse-t Palotai Csaba.

 

A csokis desszert Takács Lajos kezében érkezett. Eznnek egy mogyorólisztből készült piskóta volt az alapja, amire csokoládémousse került, és sós karamellás mogyorókrémmel tálalták.

 

 
A karakteres ízű desszertek között nehéz volt rangsorolni. Leginkább az egyéni ízlés határozta meg, hogy melyik végzett a dobogón.
 
Weboldal:
 
Fotó:
 
 

Tetszett a(z) Kézműves Desszertek a kifutón magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Kézműves Desszertek a kifutón magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg