Costa Coffee már a Gozsduban is!

-
Gastro branding, 2015.04.24.

Costa Coffee már a Gozsduban is!

A népszerű Costa Coffee legújabb üzlete március végén nyitotta meg kapuit a Gozsdu udvarban. A negyed igényeihez igazodva, hosszú nyitva tartással várnak benneteket.


Costa történelem

 

Az első Costa kávét 1971-ben töltötték ki a Costa fivérek Londonban, a Newport Street 9. szám alatt. Ma az onnan egy lépésnyire lévő Costa Pörkölőüzem ugyanazt az utánozhatatlan Mocha Italia kávékeveréket gyártja, amit a Costa fivérek áldozatos munkával megalkottak.

 

2014 novemberében újra a Costa Coffee-t választották meg Európa legjobb kávézólánc márkájának az Allegra European Coffee Awards isztambuli kávészimpóziumán. Ezzel immáron 2011, 2012 és 2013 után negyedik éve megszakítás nélkül nyerte el a Costa a megtisztelő címet, ismét megelőzvén a nemzetközi kávézóláncok teljes sorát.

 

2015. március végén a 19. Costa Coffee nyitotta meg kapuit Magyarországon, amely világviszonylatban a 3000. üzletnek számít. A kávézó hangulatában és nyitva tartásában is igazodik a Gozsdu udvarrhoz.

 

 

Costa Coffe Gozsdu és Orosz Barbara

 

A Gozsdu Udvar bejáratánál található Costa Coffee megnyitó ünnepségén Orosz Barbara, műsorvezető a profikat megszégyenítő gyorsasággal készítette az espresso-kat. A kedvelt médiaszemélyiség önbevallása szerint ugyanis kávéfüggő.


 

„Úgy érzem nem túlzás azt állítani, hogy kávéfüggő vagyok, naponta olykor öt kávé is lecsúszik, ami tudom, hogy nem túl egészséges, de egyszerűen imádom az ízét. Nálam a kávézás inkább rituálé, mintsem ébresztő, a hangulata az, ami lebilincsel. Simán fel tudnék kelni anélkül is, de az érzés, hogy beülök egy kávézóba és ellazulok, teljesen magával ragad” – mesél kávézási szokásairól Barbi, aki tudásával még Veres Lóránd barista maestro-t is lenyűgözte.

 

 

„Így még senkit sem láttam espresso-t készíteni. Viccet félretéve, Barbarának valóban van érzéke ehhez. Engem a kávékészítés művészi vonala fogott meg igazán, imádok Flat White-okat alkotni, mert ezeken kiélhetem a kreativitásomat. Nagyon sokféle formát lehet rájuk festeni, a virágoktól kezdve, az alap szívecskén át, az állatfigurákig, melyekkel mindig mosolyt csalunk a vendégek arcára. Nem csupán látványos, de jobban is esik mindenkinek egy szépen feldíszített forró ital” – mesél a Latte Art-ról Veres Lóránd, barista.

 


„Inspirál az a pezsgés, ami minden alkalommal jelen van, ez a hely mindig tele van fiatalokkal, nekem pedig lételemem a nyüzsgés. Nem csak kortyolni szeretem a kávét, hanem elkészíteni is, bár nekem otthon egy sokkal egyszerűbb kávégépem van, amin „művészkedem”. A kávézólánc egyik vezető baristája még évekkel ezelőtt megtanított az alapokra, pont ezért nem okoz nehézséget, ha néha bepattanhatok a pult mögé és készíthetek egy-két finomságot. Manapság már úgy gondolom, hogy kicsit sikkes is érteni a kávéhoz, hisz a kávé olyan, mint egy jó bor, ismerni és élvezni kell” – kacsint ki Barbara a pult mögül.

 

„A barátaim kifejezetten szeretnek a Gozsduban találkozni, beülni valahová beszélgetni, bulizni egyet. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen alkalmak előtt most már akár késő este is bedobhatok itt egy feketét. Egyébként én úgy tapasztalom, hogy sok vendéglátóhelyen nem készítenek jó minőségű kávét. Itt azonban mindig azt kapom, amit elvárok.”

 

Gastro.hu tipp:

 

Nekünk legjobban a sós karamellás latte ízlett, melyet koffeinmentes változatban is kérhettek. Sőt rizstejjel vagy mandulatejjel is, mi az utóbbit választottuk. Süteményben pedig az epres sajttorta volt a favorit, bár nehéz a választás, mert szinte az áfonyás a és a bareckos is hasonlóan jó.

 



fotó: Just Creative, Costa Coffee Hungary FB-oldal
 

Tetszett a(z) Costa Coffee már a Gozsduban is! magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Costa Coffee már a Gozsduban is! magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg