Blogger interjú: Terei-Vígh Krisztinával

-
Gastro bloggerek, 2013.11.02.

Blogger interjú: Terei-Vígh Krisztinával

Terei-Vígh Krisztinával az Á la carte kulinária szerzőjével beszélgettünk. A kedvelt blogger nem csak különleges ételeket készít, hanem szeret fotózni és utazni is.


Miért lettél blogger?

 

Imádok főzni, szenvedélyesen gyűjtöm a szakácskönyveket, így amikor a kislányom megszületett adta magát a helyzet, hogy elkezdjek írni egy gazstroblogot a mindennapi főzésekről. Ezt követően belemélyedtem a témába és mára már kinőtte magát ez a szenvedély. 

 
Hova sorolnád a főzési stílusodat?
 
Nem határoznék meg konkrét stílust, inkább azt mondom a mértékletesség híve vagyok. Nincs nagyon tiltott étel, de ügyelek az egészségre. Szeretem a különböző távoli országok ízeit. 
 
 
Bloggerként  mire vagy a legbüszkébb?
 
Ezt nehéz meghatározni, mert nagyon sok olyan mozzanata és eredménye van a bloggerkedésnek, amire büszke vagyok, vagy ami boldoggá tesz.
 
Ha mégis meg kellene említeni valamit, akkor két dolgot emelnék ki : az egyik, hogy több, olyan nagyon jó barátom lett, akik sokat jelentenek számomra és akikkel ha nem is napi, de heti szinten szoros kapcsolatban vagyok, a másik pedig, hogy részt vehettünk és filmet készíthettünk a legrangosabb szakácsversenyre való első magyar séf, Széll Tamás felkészüléséről. 
 
Milyen érzés a lányoddal együtt tevékenykedni a konyhában?
 
Nagyon jó.
  Néha kicsit kaotikus, de mindketten imádjuk. 
 
Krisztina nagyon kedveli a keleti ételek. A képen az arab tagine-ját láthatjátok. 
 
Ki a kedvenc magyar séfed?
 
Nem neveznék meg kedvenc séfet, inkább azt mondanám, hogy több magyar séf is közel áll a szívemhez ételeik, főzési stílusuk és személyiségük miatt. 
 
Melyik a kedvenc magyarországi éttermed?
 
Erre szintén nagyon nehéz válaszolni, mert több étterem van, akiket nagyon szeretek, Kistücsök, Onyx, Salon, Funky Pho.
 
Szeretsz utazni. Melyik ország gasztronómiája inspirált a legjobban?
 
Imádom az arab konyhát, a távol-keletit, az indiait, de az olasz és a görög is nagy kedvencem. Minden országtól lehet tanulni, minden ország tartogathat valamilyen jó fűszert, finom ételt. 
 
Mi az a legkülönlegesebb alapanyag amit hazahoztál?
 
Hmmm ez jó kérdés. Talán az apró szárított rák
 
Krisztina méltán büszke a hagymalevesére, aminek az elkészítése hosszadalmas, ellenben a végeredmény zseniális.
 
Köszönjük az interjút!
 
Az Á la carte kulinária blogot itt olvashatjátok.
 
 

Tetszett a(z) Blogger interjú: Terei-Vígh Krisztinával magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Blogger interjú: Terei-Vígh Krisztinával magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg