Blogger interjú: Molnár Orsi

-
Gastro bloggerek, 2014.04.30.

Blogger interjú: Molnár Orsi

Egészséges ételek, ázsiai specialitások a wannabe chef bloggereinek szenvedélye a főzés. Interjúnk első részében Molnár Orsival beszélgettünk.


A wannabe chef blogot Imre Viktóriával közösen írjátok. Honnan ismered Vikit és, hogyan született a közös blog ötlete?

 

Nem mindennapi történet a miénk, ugyanis mielőtt megszületett a wannabe chef ötlete, mi nem ismertük egymást. Vikivel egy főzőversenyen találkoztunk, több évvel ezelőtt. A főzés mindkettőnknek a szenvedélye. A blog az indulás után közös gyerekünkké vált, ezalatt pedig barátnők lettünk. Azóta együtt nevelgetjük az oldalt.

 

A blogolás nekünk hobbi, szabadidőnkben írjuka blogot. Közös főzésekre sajnos nincs sok időnk. Rendszeres, “virtuális” kapcsolatban vagyunk, közben pedig folyamatosan ötletelünk. Mindketten szeretünk kísérletezni a konyhában, és az a célunk, hogy mindketten átadjuk azt az élményt és lelkesedést, amit a főzés nyújt nekünk.

 

Viki inkább az ázsiai vonalat képviseli, te pedig az egészséges ételeket. A nagymama süteményei beleillenek ebbe a képbe?

 

Amikor elindítottuk a blogot, voltak határozott elképzeléseink, de még nem tudtuk pontosan, mi lesz belőle. A wannabe chef a különleges, könnyű, egészséges ételekre, részben pedig az ázsiai konyhára specializálódik.

 

Gyorsan összedobható édességek, vegetáriánus receptek, izgalmas ázsiai ételek, és ötletes vacsorák is megtalálhatóak a blogunkon. Tartottunk korábban "reggeli heteket", aminek nagyon nagy sikere volt, a "háztáji csemege", és a gasztronómiához köthető interjúalanyainkkal készített "interjúk" sorozataink is nagyon népszerűek, és azt is elmondhatjuk, hogy egyre többen kedvelik a bentoinkat is.


Az első kisfiam, Benjámin születésekor lettem a vegetáriánus konyha "elkötelezett híve". Beni hatásásra vetettem bele magam az egészségkonyha világába, s azóta sokkal több zöldségételt fogyasztunk itthon és ezeket a blogon is meg tudom osztani egyrészt vegetáriánus, másrészt baba-mama receptek formájában. Viki évekig élt Japánban, az ott szerzett tapasztalatait, eredeti, autentikus recepteket és érdekes történeteket is megoszt a blogon.

 

 Zöldfűszeres szendvics vinaigrette mártással

 

Ki a kedvenc magyar séfed?

 

Nincs kimondottan kedvenc séfem, de rengeteg magyar és külföldi blogot olvasok, szenvedélyesen gyűjtöm a szakácskönyveket és a külföldi recept magazinokat. Főzőiskolába, fotós és food styling workshopokra járok, így tudok inspirálódni.

 

Mennyire vagy tudatos vásárló?

 

A kisfiam születése óta jobban odafigyelünk, mit veszünk. Igyekszünk figyelni a szezonalitásra, illetve Magyarországon megtermett zöldségeket választani.

 

Benit is bevonod a főzésbe?

 

Ha Beninek kedve van hozzá, mindig bevonom a főzésbe. Ilyenkor felül a konyhapultra, kever, játszik a zöldségekkel, én közben főzök. A közös sütés külön élmény mindkettőnknek.

 

 Házi csokis mogyorókrém

 

Van kedvenc szakácskönyved? Szoktál ebből főzni?

 

Rengeteg szakácskönyvem van, a kollekcióm egy egész szekrényt elfoglal a konyhámban.

 

Nincs kimondottan kedvenc, jelenleg inkább téma alapján szerzem be a könyveket. Mostanában egyre több vegetáriánus szakácskönyvet vásárolok és egyre kevesebb édességet tartalmazó könyvet. Nagyon szeretem a gasztrobloggerek szakácskönyveit is.

 

A könyveim egy része örökség, dédnagymamám kézzel írt szakácskönyvéből készültek receptek például a háztáji sorozatunkba is. Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy a legtöbben az egyszerűen elkészíthető receptek és könnyen beszerezhető alapanyagok alapján választanak szakácskönyvet, de a szép, gusztusos fotók is nagyon fontosak.

 

Petrezselyem pesto

 


Gasztrobloggerként mire vagytok a legbüszkébbek, mit szeretnétek ezen a vonalon elérni?

 

A blogunk tavaly ősszel volt 2 éves. Ezalatt több felkérésünk és megkeresésünk is volt, magazinban jelentünk meg (korábban a bentóinkkal és vegetáriánus grill receptjenkkel), régebben cikkeink jelentek meg más online oldalakon.

 

Tavaly a tévében is nyilatkozhattunk ázsiai témában és közben folyamatosan tervezünk, rengeteg elképzelésünk van, nem győzünk szelektálni közülük. Egyelőre a blogolás mindkettőnknek hobbi, de reméljük, hogy a sok-sok bejegyzésnek, a fotós tanfolyamoknak, a nyilvános megjelenéseinknek és a közös elképzeléseinknek meg lesz majd a gyümölcse.

 

A wannabe chef blogot itt találjátok, a FB-on pedig itt követhetitek.

Tetszett a(z) Blogger interjú: Molnár Orsi magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Blogger interjú: Molnár Orsi magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg