Blogger interjú: Kern Ágival

-
Gastro bloggerek, 2014.02.17.

Blogger interjú: Kern Ágival

Ági egyaránt otthonosan mozog a magyar és a balkáni konyhában, szakácskönyveket és gasztro-novelláskötet írt, ráadásul évek óta mosolyt csal az olvasók arcára.


Mikor kezdtél el főzni?


Még a férjem is meglepődött a múltkor, amikor bevallottam, hogy igazából csak 19 évesen, az egyetemi tanulmányok elkezdésével, az első albérletben kezdtem el főzni. Addig ugyanis csak kukta lehettem egytől-egyig zseniálisan főzőcskéző családtagjaim mellett.

 

Miért indítottál blogot?

 


A blog tulajdonképpen nagymamám betegségének köszönhető. Szerettem volna megörökíteni az ő receptjeit, így elkezdtem azokat összeírni. A blogok úgy általában akkoriban indultak - 2003-2004-, és ez egy megfelelő formának tűnt. Persze aztán jöttek a saját receptek, megjegyzések, ötletek és vélemények is.

 

Mennyiben változott az évek alatt a főzési stílusod?

 


Egyre jobban hajlamos vagyok egyszerűsíteni. Minél gyorsabban készül el valami, annál jobb. Az ízlésem egyébként nem sokat változott, még mindig nagy szénhidrát-függő vagyok, imádom a tésztát és a leveseket is. Mindenféle egzotikus konyháért is tudok rajongani, de ez régen is így volt.

 

Ági főz: Rakott kocsonya

 

Milyen élmény volt szakácskönyveket írni?

 


Nekem szakácskönyvet írni egy jó móka volt. Mivel elejétől végéig mindent én csináltam, és nem szólt bele senki, ezért valóra válthattam az elképzeléseimet. Persze pár év után már nem így csinálnám, más képeket választanék, de talán még mindig vállalhatóak ezek is.

 

Ki a kedvenc magyar séfed?

 


Vida Zoltán főztjét imádtam, amíg az etyeki Rókusfaly-ban volt. Még nem jártam utána, hogy mostanában hol és mit főz, pedig azt hiszem érdemes lenne.

 

Melyik a kedvenc magyarországi éttermed?


A Nobu. Ez egy japán vonalat képviselő, nagyon izgalmas étterem. Nem hétköznapi "beugrom ebédelni" típusú hely, hanem igazi kulináris élmény. Jó a sushi is, de igazából ezen túl is rengeteg meglepetést tartogat minden alkalommal az étlap.

 

Ági főz: Fánkocskák

 

Ki a kedvenc magyar borászod?


Árvay borai állnak közel hozzám a leginkább, az ásványosság, és Tokaj az aszún túl.

 

A sós vagy az édes íz áll hozzád közelebb?


Édes.

 

Mennyire vonod be a fiaidat a konyhai tevékenységedbe?


A fiúkat csak mérsékelten érdekli a főzés. Kókuszgolyót görgetnek, mézeskalácsot szaggatnak és díszítenek, illetve muffintésztát adagolnak a formába.

 

 

Van olyan alapanyag/étel amit nagyon szeretsz, de itthon nem kapható?


Friss mangó és papaya. Még nem sikerült ehető minőségűt vennem egyikből sem.

 

 

Mi az a konyhai tevékenység, amit még szívesen kipróbálnál?


Rétest még sohasem húztam és elég sok régimódi étel van, aminek elkészítésére még vágyom. Jó lenne egyszer például egy egész ökröt, ha jó esetleg bárányt nyárson megsütni.

 

 

Ági főz: Csicseriborsó saláta

 

Ági blogját itt találjátok, a FB-oladláhpz pedig itt tudtok csatlakozni.

Tetszett a(z) Blogger interjú: Kern Ágival magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Blogger interjú: Kern Ágival magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg