Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
A bolti fűszerkeverékeknek kiváló alternatívája, ráadásul gasztroajándéknak is tökéletes.
Vadhúsok, halak, sütőtökös fogások, levesek, paradicsomos, mediterrán ételek ízesítéséhez is felhasználhatjátok.
Hozzávalók:
1 marék zsálya
20 dkg minőségi tengeri só vagy kősó
A zsályákat megmossuk, megszárítjuk, letépkedjük a leveleit. A zsályaleveleket a sóval robotgépben finomra őröljük, akkor lesz jó, ha teljesen zöld lesz a só és nem maradnak benne nagyobb levéldarabok. Az intenzív illatú, nedves sót tálcára borítjuk, száraz helyen egy-két hétig szárítjuk. Ha kiszáradt -ilyenkor a színe is sötétebb lesz-, jól zárható üvegekbe töltjük. Nagyon jó erre a célra a bébiételes üveg.
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.