Rumos körteleves

-
Év Pincészete, 2015.10.24.

Rumos körteleves

Az alábbi körtelevesnek a rum adja a karakteres ízét. Levesbetétként alapvetően mazsola szolgál, de megszórhatjátok pirított dióval, vagy mandulával is.


Szerencsére ősszel sem kell lemondani a gyümölcslevesekről. Almából, körtéből, szilvából egyaránt finom változatokat lehet készíteni.

 

 

 Hozzávalók 4 főre:

 

80 dkg édes körte

2 evőkanál méz

4 dl valódi tejszín

2 dl tej

5 dkg mazsola

1 rúd vanília kikapart magja

2 evőkanál rum

2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

víz

 

 

A körtéket megmossuk, szárazra töröljük, meghámozzuk. Félbe vágjuk a gyümölcsöket, eltávolítjuk a magházakat, majd felkockázzuk a körtéket. Mézes alapon enyhén karamellizáljuk a körtét, meglocsoljuk rummal és fűszerezzük.

 

Várunk egy kicsit, amíg az alkohol elpárolog, majd felöntjük, annyi vízzel amennyi ellepi. A tejet és a tejszínt összekeverjük és ízesítjük vaníliával. Amikor a körte megpuhult, hozzáadjuk a mazsolát, felöntjük a tejes tejszínnel, összekeverjük és felforraljuk. A leves hidegen és melegen egyaránt finom. Kínálhatjuk tejszínhabbal, habgaluskával vagy pirított dióval.

 

 

Tetszett a(z) Rumos körteleves magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Rumos körteleves magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg