Fűszeres sült hokkaido tök

-
Év Pincészete, 2015.10.24.

Fűszeres sült hokkaido tök

A karakteres fűszerek feldobják a tököt, az illatos étel igazi testet-lelket melengető fogás, tökéletes hűvös időben.


Hozzávalók:

 

A sült tökhöz:

2 db hokkaido tök

8 db kicsi peperoncino

16 db zsályalevél

tengeri só

színes tört bors

8 db fahéjrúd darab

olívaolaj

A tökmaghoz:

tökmag

2 evőkanál olívaolaj

őrölt pirospaprika vagy chili

tengeri só

színes tört bors 

 

 

A tököket megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, kiszedjük a magokat. A fél darabokat negyedeljük. Minden szeletre teszünk egy darab paprikát, két darab zsályalevelet, sózzuk, borsozzuk és arányosan eloszlatjuk rajta a fahéjrúd darabokat. Megkenjük olívaolajjal a fűszeres tökszeleteket és egyesével alufóliába csomagoljuk mindegyiket. Előmelegített 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. (A hokkaido tök viszonylag gyorsan sül.) Evés előtt a fahéjdarabokat és a paprikadarabokat leszedjük róla.

 

 

A tökmagokat külön sütjük meg, azért, hogy ne égjenek meg. Száraz serpenyőben felmelegítünk két evőkanál olívaolajat. A paprikát vagy a chillit összekeverjük sóval, borssal és beleforgatjuk a tökmagot. (Nem egyszerű, de próbáljuk leszedni a tök húsát a tökmagról.) Pár perc alatt ropogósra sütjük a fűszeres magocskákat. Kiváló nasi, de lehet levesfeltét is.

 

Tetszett a(z) Fűszeres sült hokkaido tök magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Fűszeres sült hokkaido tök magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg