Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
A karakteres fűszerek feldobják a tököt, az illatos étel igazi testet-lelket melengető fogás, tökéletes hűvös időben.
Hozzávalók:
A sült tökhöz:
2 db hokkaido tök
8 db kicsi peperoncino
16 db zsályalevél
tengeri só
színes tört bors
8 db fahéjrúd darab
olívaolaj
A tökmaghoz:
tökmag
2 evőkanál olívaolaj
őrölt pirospaprika vagy chili
tengeri só
színes tört bors
A tököket megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, kiszedjük a magokat. A fél darabokat negyedeljük. Minden szeletre teszünk egy darab paprikát, két darab zsályalevelet, sózzuk, borsozzuk és arányosan eloszlatjuk rajta a fahéjrúd darabokat. Megkenjük olívaolajjal a fűszeres tökszeleteket és egyesével alufóliába csomagoljuk mindegyiket. Előmelegített 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. (A hokkaido tök viszonylag gyorsan sül.) Evés előtt a fahéjdarabokat és a paprikadarabokat leszedjük róla.
A tökmagokat külön sütjük meg, azért, hogy ne égjenek meg. Száraz serpenyőben felmelegítünk két evőkanál olívaolajat. A paprikát vagy a chillit összekeverjük sóval, borssal és beleforgatjuk a tökmagot. (Nem egyszerű, de próbáljuk leszedni a tök húsát a tökmagról.) Pár perc alatt ropogósra sütjük a fűszeres magocskákat. Kiváló nasi, de lehet levesfeltét is.
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.