Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Belga étcsokoládé, sós mogyoró, mangó – pár íz, amiért mindenképpen érdemes betérnetek a Zimoo Fagylaltozóba.
A Belváros gasztronómiai vérkeringésébe pár hónapja a Cukor utca is bekapcsolódott. Egyik új színfoltja a vidám, kis teraszos fagyizó, aminek kilétét már a környező utcákban elhelyezett táblácskák is hirdetik.
A választék bőséges, a teljes paletta az időjárástól függ, de alap esetben is több, mint két tucat fagylaltból választhattok. A hangsúly a minőségen és az egyedi ízeken van. Nem csoda, hogy a népszerűségi listát a belga étcsokoládé, málnás sajttorta, pisztácia és a mangó vezeti. Igaz, szerintünk a mogyoróvajra emlékeztető sós mogyoró is megérdemelné a dobogós helyet.
A fagylaltokat természetes alapanyagokból egy közeli üzem olasz fagyimestere készíti. A felhozatalban mindannyian találhattok kedvetekre valót, vannak tejalapú fagyik, vízalapú fagyik, és cukormentes változatok is. Utóbbiak közül a cukormentes eper és a cukormentes áfonya a favorit.
Az olasz vonalnál maradva kenőlapáttal porciózzák a jeges nyalánkságokat, amelyeket ezután - a precizitás kedvéért - fagyimérlegen is lemérnek. Egy kenés 5 dkg, a gyerekadag 300 forintba kerül, a dupla 550 forintba, a tripla 750 forintba, négy pedig 1000 forintba.
Zita, az üzletvezető-tulajdonos nem rendelkezik vendéglátós múlttal, mégis nagy hangsúlyt fektet a vendégszeretetre. Spanyol tudásával meghódította a Budapesten élő spanyolajkú kolóniát, akik közül egyre több a visszajáró vendég. Van például törzskártya rendszer, amit nemcsak a környék lakói, hanem belvárosi dolgozók is örömmel fogadtak. Ráadásul vásárlás előtt a fagyikat meg is lehet kóstolni, amit mi óriási előnynek tartunk.
A szezon végén a fagyikat valószínűleg a bagelek váltják, addig is a házias jellegű sütemények, olasz kávék, frissítő limonádék és bio szörpök szolgálnak alternatívaként. A név miatt pedig egyáltalán ne legyetek gondban, valójában ez egy szóösszetétel, ami a Zita és az Imola női nevekből keletkezett.
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.