Zimoo – a vendégbarát fagylaltozó

-
Étteremkritika, 2015.08.03.

Zimoo – a vendégbarát fagylaltozó

Belga étcsokoládé, sós mogyoró, mangó – pár íz, amiért mindenképpen érdemes betérnetek a Zimoo Fagylaltozóba.


A Belváros gasztronómiai vérkeringésébe pár hónapja a Cukor utca is bekapcsolódott. Egyik új színfoltja a vidám, kis teraszos fagyizó, aminek kilétét már a környező utcákban elhelyezett táblácskák is hirdetik.


A választék bőséges, a teljes paletta az időjárástól függ, de alap esetben is több, mint két tucat fagylaltból választhattok. A hangsúly a minőségen és az egyedi ízeken van. Nem csoda, hogy a népszerűségi listát a belga étcsokoládé, málnás sajttorta, pisztácia és a mangó vezeti. Igaz, szerintünk a mogyoróvajra emlékeztető sós mogyoró is megérdemelné a dobogós helyet.

 


A fagylaltokat természetes alapanyagokból egy közeli üzem olasz fagyimestere készíti. A felhozatalban mindannyian találhattok kedvetekre valót, vannak tejalapú fagyik, vízalapú fagyik, és cukormentes változatok is. Utóbbiak közül a cukormentes eper és a cukormentes áfonya a favorit.


Az olasz vonalnál maradva kenőlapáttal porciózzák a jeges nyalánkságokat, amelyeket ezután - a precizitás kedvéért - fagyimérlegen is lemérnek. Egy kenés 5 dkg, a gyerekadag 300 forintba kerül, a dupla 550 forintba, a tripla 750 forintba, négy pedig 1000 forintba.

 


Zita, az üzletvezető-tulajdonos nem rendelkezik vendéglátós múlttal, mégis nagy hangsúlyt fektet a vendégszeretetre. Spanyol tudásával meghódította a Budapesten élő spanyolajkú kolóniát, akik közül egyre több a visszajáró vendég. Van például törzskártya rendszer, amit nemcsak a környék lakói, hanem belvárosi dolgozók is örömmel fogadtak. Ráadásul vásárlás előtt a fagyikat meg is lehet kóstolni, amit mi óriási előnynek tartunk.

 


A szezon végén a fagyikat valószínűleg a bagelek váltják, addig is a házias jellegű sütemények, olasz kávék, frissítő limonádék és bio szörpök szolgálnak alternatívaként. A név miatt pedig egyáltalán ne legyetek gondban, valójában ez egy szóösszetétel, ami a Zita és az Imola női nevekből keletkezett.

 


 

Tetszett a(z) Zimoo – a vendégbarát fagylaltozó magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Zimoo – a vendégbarát fagylaltozó magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg