Sharing concept, avagy közösségteremtő étkezés a KIOSK-ban

-
Étteremkritika, 2015.04.24.

Sharing concept, avagy közösségteremtő étkezés a KIOSK-ban

Minőségi házias fogások, piros lábas, rusztikus asztal – a KIOSK-ban egyedi módon láthatjátok vendégül a barátaitokat, családtagjaitokat.


Két éve nyílt meg a KIOSK, amely idővel elnyerte végleges arculatát. Olyan lett, mint egy loft lakás, amelynek a nappalija a vidéki házak melegségét idézi. Ráadáként csodálatos panoráma nyílik a Március 15.-e térre, és a Duna-partra.

 

Ehhez a milliőhöz kiválóan illik az idén tavasszal bevezett új közösségteremtő akció: a sharing concept. A koncepció lényege, hogy a sharing szimbólummal ellátott ételeket 2-4-6-8 fős adagokban megosthatjátok egymással. Az ételeket edényben tálalják az asztalra, mindenki szedhet a saját kedvére, ez a mód még inkább fokozza az otthonérzés hangulatát.

 


Az egyedi brunchot mi gasztronómiai újságírókkal és bloggerekkel próbáltuk ki, előételként a házat is megnézhettük a Babellel együtt. Az asztalunkra ízelitőként kencék és saláták kerültek, amit a sült-főtt paradicsomleves, a bécsi tányérhús, az inycsiklandó házi töltött káposzta, a nyúlragus házi szélesmetélt követett, desszertként pedig mákos nudlit ettünk, zamatos sárgabaracklekvárral.

 

Hogy ez miként fér belénk? Azt mi sem tudjuk. Mindenesetre bőszen kortyolgattuk mellé a klasszikus, az uborkás-zelleres, és a rózsaborsos-szamócás limonádékat, próbáltunk egy kis szünetet tartani. Egyet tudtunk, hogy érdemes mindent megkóstolni.

 

KIOSK Antipasti Tál

Így született az ötlet:


„Népes családban nőttem fel, öten vagyunk testvérek, így a mai napig nagy jelentőséggel bírnak számomra a közös étkezések. A KIOSK létrejöttének egyik fő célja is az volt, hogy egy olyan nagyvárosi találkozóhelyet teremtsen, ahol bensőséges környezetben érezhetik magukat vendégeink, a manapság egyre jellemzőbb nagyvárosi elmagányosodásnak, elszemélytelenedésnek gátat szabva. A sharing concept is ezt az irányvonalat hivatott erősíteni. Egy család vagy egy baráti társaság úgy eltölthet nálunk egy ebédet, hogy az otthon hangulatát teremtjük meg számukra.” – mesélt a szolgáltatás hátteréről Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK, a Babel és a Terasz tulajdonosa.

 

Sült paradicsomleves mozzarellás pirítóssal


„A koncepciót igyekeztünk úgy összeállítani, hogy mindenki találjon benne a saját ízlésének megfelelő ételeket. A glutén- és laktózmentes variációk mellett vegetáriánus fogások is megtalálhatóak a kínálatban.” - tette hozzá Orosz Gábor, a KIOSK séfje.

 

Házi töltött káposzta kapros tejföllel

 

Az árakról:

 

A korianderes köles saláta ropogós salátalevelekkel és gránátalmával 1450 forintba kerül,  a KIOSK antipasti tál 2 vagy 4 személyre 2800 forint illetve 5500 forintba , a sült paradicsomlevest 950 forintért kínálják, a házi szélesmetélt zsályás lóbabos nyúlraguval és kecskesajt fondüvel 3750 forintért, a házi töltött káposzta kapros tejföllel 1950 forintért,  amíg a mákos nudliért  950 forintot kell fizetnetek. A házi limonádék ára pedig 750 és 2000 forint között mozog/liter.

 

A KIOSK Sunday Brunchon 20% kedvezménnyel érhetőek el a megosztható ételek, amelyek mellett a ház boraira és a kancsós limonédékra is érvényes az ajánlat. A gyerkőcök sem maradnak hétvégi programok nélkül: a legkisebbeket kézműves foglalkozásokkal és játéksarokkal várják, ráadásul a család és a barátok mellett kutyát is gond nélkül magatokkal hozhatjátok.

 

 

 

Mákos nudli házi sárgabarack lekvárral

Tetszett a(z) Sharing concept, avagy közösségteremtő étkezés a KIOSK-ban magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Sharing concept, avagy közösségteremtő étkezés a KIOSK-ban magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg