Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Minőségi házias fogások, piros lábas, rusztikus asztal – a KIOSK-ban egyedi módon láthatjátok vendégül a barátaitokat, családtagjaitokat.
Két éve nyílt meg a KIOSK, amely idővel elnyerte végleges arculatát. Olyan lett, mint egy loft lakás, amelynek a nappalija a vidéki házak melegségét idézi. Ráadáként csodálatos panoráma nyílik a Március 15.-e térre, és a Duna-partra.
Ehhez a milliőhöz kiválóan illik az idén tavasszal bevezett új közösségteremtő akció: a sharing concept. A koncepció lényege, hogy a sharing szimbólummal ellátott ételeket 2-4-6-8 fős adagokban megosthatjátok egymással. Az ételeket edényben tálalják az asztalra, mindenki szedhet a saját kedvére, ez a mód még inkább fokozza az otthonérzés hangulatát.
Az egyedi brunchot mi gasztronómiai újságírókkal és bloggerekkel próbáltuk ki, előételként a házat is megnézhettük a Babellel együtt. Az asztalunkra ízelitőként kencék és saláták kerültek, amit a sült-főtt paradicsomleves, a bécsi tányérhús, az inycsiklandó házi töltött káposzta, a nyúlragus házi szélesmetélt követett, desszertként pedig mákos nudlit ettünk, zamatos sárgabaracklekvárral.
Hogy ez miként fér belénk? Azt mi sem tudjuk. Mindenesetre bőszen kortyolgattuk mellé a klasszikus, az uborkás-zelleres, és a rózsaborsos-szamócás limonádékat, próbáltunk egy kis szünetet tartani. Egyet tudtunk, hogy érdemes mindent megkóstolni.
KIOSK Antipasti Tál
Így született az ötlet:
„Népes családban nőttem fel, öten vagyunk testvérek, így a mai napig nagy jelentőséggel bírnak számomra a közös étkezések. A KIOSK létrejöttének egyik fő célja is az volt, hogy egy olyan nagyvárosi találkozóhelyet teremtsen, ahol bensőséges környezetben érezhetik magukat vendégeink, a manapság egyre jellemzőbb nagyvárosi elmagányosodásnak, elszemélytelenedésnek gátat szabva. A sharing concept is ezt az irányvonalat hivatott erősíteni. Egy család vagy egy baráti társaság úgy eltölthet nálunk egy ebédet, hogy az otthon hangulatát teremtjük meg számukra.” – mesélt a szolgáltatás hátteréről Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK, a Babel és a Terasz tulajdonosa.
Sült paradicsomleves mozzarellás pirítóssal
„A koncepciót igyekeztünk úgy összeállítani, hogy mindenki találjon benne a saját ízlésének megfelelő ételeket. A glutén- és laktózmentes variációk mellett vegetáriánus fogások is megtalálhatóak a kínálatban.” - tette hozzá Orosz Gábor, a KIOSK séfje.
Házi töltött káposzta kapros tejföllel
Az árakról:
A korianderes köles saláta ropogós salátalevelekkel és gránátalmával 1450 forintba kerül, a KIOSK antipasti tál 2 vagy 4 személyre 2800 forint illetve 5500 forintba , a sült paradicsomlevest 950 forintért kínálják, a házi szélesmetélt zsályás lóbabos nyúlraguval és kecskesajt fondüvel 3750 forintért, a házi töltött káposzta kapros tejföllel 1950 forintért, amíg a mákos nudliért 950 forintot kell fizetnetek. A házi limonádék ára pedig 750 és 2000 forint között mozog/liter.
A KIOSK Sunday Brunchon 20% kedvezménnyel érhetőek el a megosztható ételek, amelyek mellett a ház boraira és a kancsós limonédékra is érvényes az ajánlat. A gyerkőcök sem maradnak hétvégi programok nélkül: a legkisebbeket kézműves foglalkozásokkal és játéksarokkal várják, ráadásul a család és a barátok mellett kutyát is gond nélkül magatokkal hozhatjátok.
Mákos nudli házi sárgabarack lekvárral
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.