Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Budapest legmodernebb és legzöldebb irodaházában kapott helyet az Eiffel Bistro & Bar, mely az alig egy éves nyitva tartása alatt számos elismerésben részesült.
A legfőbb elismerést azonban mégis az új és visszatérő vendégektől kapják, akik miatt napjában a több száz adag ebédmenü készül. 1090 forintos áron egy két fogásos ebéd kapható, mely plusz néhány száz forintért kiegészíthető üdítővel, salátával, desszerttel. Már egészen reggeltől tárt kapukkal várják a vendégeket frissen főzött olasz kávéval és reggelivel, este pedig a’la carte étteremként működnek.
Takács Imre tulajdonos invitálta meg a szaksajtó munkatársait egy degusztációs vacsorára, ahol szinte az egész étlapról ízelítőt kaptunk. A konyha a nemzetközi vonalat képviseli, azaz nem kötelezi el magát kizárólagosan egyik irányba sem. Papp Zsolt konyhafőnök vezetésével arra törekszenek, hogy a lehető legfrissebb alapanyagokból dolgozzanak. Zsolt sok helyről gyűjt ihletet az újabb és újabb ételvariációinak megalkotásához, melyben igyekszik olyan elemeket is megjeleníteni, amelyekkel nem feltétlen találkozunk a mindennapi életünkben, legyen az egy különleges fűszer, vagy tésztaféle.
Előételnek fatányéron kaptunk feketeerdei sonkát fűszeres krémsajttal, pikáns libakolbászt kert zöldjeivel valamint kecskesajt falatokat aszalt fügével, rügysaláta ágyon, balzsamecet krémmel. Ezt szarvasgombás erdei gombaleves követte, melyet a tulajdonos igen büszkén kínált nekünk. A gőzölgő csészékben illatozó, igazi kis gombás kert várt ránk.
A főételek sorát pappardelle gamberoni nyitotta fokhagymás rákkal, rukkolával és aszalt paradicsommal. Az al dente keménységűre főzött tésztafélével valóban nem találkozunk Magyarországon a mindennapokban, érdemes megkóstolni, jól elkészítve tökéletes harmóniát alkot szinte bármilyen főétellel.
A rák után következett a szárnyas, citromborsos grillezett csirkemell filé, korianderes sárgarépa salátával és pirított földimogyoróval. Ez nem takart mást, mint egy egyszerű reszelt répát, azonban a pikáns, enyhén csípős fűszerezésnek és a pirított földimogyorónak köszönhetően igazi kulináris különlegességgé változott. Végül rosé kacsamellet kaptunk csilis-áfonyás szilva chutney-val és burgonyalángossal. A fűszeres ételek kedvelőinek ez maga volt a mennyország, akinek kicsit gyengébb a gyomra, az óvatosan próbálgassa a különlegességeket.
Az édességet sem aprózták el, kaptunk meggyes-diós rétest vanília fagylalttal, New York sajttortát maracuja öntettel illetve belga csokoládé brownie-t erdei gyümölcs öntettel.
Ár-érték arányban kitűnően szerepel az étterem. Különösen ajánljuk a közelben dolgozóknak délidőben, de akár baráti társaságoknak is, akik a vacsora utáni beszélgetéshez meginnának egy-két italt is.
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.