Eiffel Bistro&Bar – a környezettudatos étterem

-
Étteremkritika, 2015.02.23.

Eiffel Bistro&Bar – a környezettudatos étterem

Budapest legmodernebb és legzöldebb irodaházában kapott helyet az Eiffel Bistro & Bar, mely az alig egy éves nyitva tartása alatt számos elismerésben részesült.


A legfőbb elismerést azonban mégis az új és visszatérő vendégektől kapják, akik miatt napjában a több száz adag ebédmenü készül. 1090 forintos áron egy két fogásos ebéd kapható, mely plusz néhány száz forintért kiegészíthető üdítővel, salátával, desszerttel. Már egészen reggeltől tárt kapukkal várják a vendégeket frissen főzött olasz kávéval és reggelivel, este pedig a’la carte étteremként működnek.

 


Takács Imre tulajdonos invitálta meg a szaksajtó munkatársait egy degusztációs vacsorára, ahol szinte az egész étlapról ízelítőt kaptunk. A konyha a nemzetközi vonalat képviseli, azaz nem kötelezi el magát kizárólagosan egyik irányba sem. Papp Zsolt konyhafőnök vezetésével arra törekszenek, hogy a lehető legfrissebb alapanyagokból dolgozzanak. Zsolt sok helyről gyűjt ihletet az újabb és újabb ételvariációinak megalkotásához, melyben igyekszik olyan elemeket is megjeleníteni, amelyekkel nem feltétlen találkozunk a mindennapi életünkben, legyen az egy különleges fűszer, vagy tésztaféle.

 

 

 

 

 


Előételnek fatányéron kaptunk feketeerdei sonkát fűszeres krémsajttal, pikáns libakolbászt kert zöldjeivel valamint kecskesajt falatokat aszalt fügével, rügysaláta ágyon, balzsamecet krémmel. Ezt szarvasgombás erdei gombaleves követte, melyet a tulajdonos igen büszkén kínált nekünk. A gőzölgő csészékben illatozó, igazi kis gombás kert várt ránk.

 


A főételek sorát pappardelle gamberoni nyitotta fokhagymás rákkal, rukkolával és aszalt paradicsommal. Az al dente keménységűre főzött tésztafélével valóban nem találkozunk Magyarországon a mindennapokban, érdemes megkóstolni, jól elkészítve tökéletes harmóniát alkot szinte bármilyen főétellel.

 

 

 

 

 

A rák után következett a szárnyas, citromborsos grillezett csirkemell filé, korianderes sárgarépa salátával és pirított földimogyoróval. Ez nem takart mást, mint egy egyszerű reszelt répát, azonban a pikáns, enyhén csípős fűszerezésnek és a pirított földimogyorónak köszönhetően igazi kulináris különlegességgé változott. Végül rosé kacsamellet kaptunk csilis-áfonyás szilva chutney-val és burgonyalángossal. A fűszeres ételek kedvelőinek ez maga volt a mennyország, akinek kicsit gyengébb a gyomra, az óvatosan próbálgassa a különlegességeket.

 

 

 

 

 

Az édességet sem aprózták el, kaptunk meggyes-diós rétest vanília fagylalttal, New York sajttortát maracuja öntettel illetve belga csokoládé brownie-t erdei gyümölcs öntettel.

 


Ár-érték arányban kitűnően szerepel az étterem. Különösen ajánljuk a közelben dolgozóknak délidőben, de akár baráti társaságoknak is, akik a vacsora utáni beszélgetéshez meginnának egy-két italt is.

 


 

Tetszett a(z) Eiffel Bistro&Bar – a környezettudatos étterem magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Eiffel Bistro&Bar – a környezettudatos étterem magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg