Buda Gourmet – market & bistro

-
Étteremkritika, 2015.10.26.

Buda Gourmet – market & bistro

Óbuda gastro fellegvárában a volt Új-Udvarban nyílt meg a Buda Gourmet market & bistro, közel 3.000 négyzetméter alapterületen, így itt tényleg mindent megtalál, aki minőségi alapanyagot keres (a cápauszonytól a krokodik steak-ig tényleg mindent...)


Manapság egyre több olyan hely nyílik ami egyszerre több funkcióval is rendelkezik. Így van ez a volt Új-Udvar, monstani nevén Budai Entertainment&Gastro (B.E&G) központ (vagy ahogy a rossznyelvek hívják, a Budai Gozsduban) aljában nyílt Buda Gourmet esetében is: gourmet supermarket mellett egy bisztró is helyet kapott, így hogyha megyünk vásárolni akkor vásárlás előtt-után be tudunk ülni hozzájuk. A bevásárlást összekapcsolhatjuk reggelivel, ebéddel vagy a vacsorával.

 

Buda Gourmet

 


Maga a gourmet supermarket nagy árukészlettel, széles kínálattal rendelkezik és végre széles körben elérhetőek azok a termékek, amiket ideig csak Nyugat-Európában lehetett megvenni.

 

Buda Gourmet - market

 

A bisztró részének pedig az specialitása hogy az A’la carte étlap mellett büfé rendszerben, all-you-can-eat alapon lehet enni. A hely nagy előnye lesz, hogy reggelit is kínál. Aki a környéken van nap elején, az jó környezetben tud minőségi reggelit fogyasztani. Véleményünk szerint különösen kedvelt lesz üzleti reggelik helyszíneként – amint elkészül a Bécsi út felújítása.


Az egészének vagy előnye, hogy könnyű parkolni hiszen több, mint 300 férőhely vár mindenkit. 


Buda Gourmet bistro

A Bisztró része letisztult belsővel rendelkezik, amit egy ilyen helytől elvárunk. Jellemző rá a természetes anyagok használta: fa, bőr, bronz, ezzel is barátságos, de minőségi hangulatot sugározva.

 

Buda Gourmet

 

 

Jól elszeparált boxok vannak, viszont megvannak a nagyobb asztalok is a nagyobb asztaltársaság számára. 

 

Buda Gourmet - bistro

 

 

Érdemes megnézni a grillpult kínálatát: nem mindennapi érdekességet is felfedezhetünk (többek között cápa-, kenguru- vagy krokodil steak, békacomb – illetve az összes többi ételhez kíváló alapanyagot szolgáltat az market része).

 

Buda Gourmet

 

 

Mindehhez pedig a megfelelő borválasztásban Molnár György sommelier segít nekünk. (Molnár György neve onnan lehet ismerős, hogy 2013-ban ő lett az év sommelierje, illete a Magyar Sommelier Szövetség alapítótagja volt)

 

Buda Gourmet - Molnár György

 

 

Buda Gourmet market

Sokaknak ismerős lesz a helyszín ugyanis az Új-Udvar aljában, a korábbi CBA helyén nyílt a gourmet bolt, piactér, market.

 

Buda Gourmet - market

 

 

Ennek nagy előnye többi gourmet bolttal szemben, hogy a szokásos gourmet boltoknál nagyobb (közel 2000 négyzetméteres) alapterületen, széles kínálattal várja a látogatókat.

 

Buda Gourmet - market

 

 

Ez a bolt főleg a Culinarisnak lesz a kihívója mert itt (is) minőségi vagy különleges alapanyagokat lehet vásárolni – igen nagy választékban: kb 45.000 cikkelem található a marketben. Sőt, a budai részről érkezők számára jobban megközelíthető a többi hasonló boltnál.

 

Buda Gourmet - market

 

Ki kell emelni a széles sajt kínálatot (114 féle sajt volt tesztelésünkkor) a friss hal kínálatot (ahol hétfőtől péntekig naponta érkezik a firss halszállítmány) és a hús pultot és a húsérlelő üvegkamrát, ahol 7-28 napig érlelik számunkra a steakhúsokat, hogy biztos a legjobbat kapjuk.

 

Buda Gourmet - market

 

Ahogy ennek egy gourmet helyen lennie kell, külön kollégák vezetik az egyes részeket, akiket telefonon is el lehet érni és a megrendelést közvetlenül nekik leadni, így biztosak lehetünk abban, hogy a legjobbat fogják nekünk ajánlani.


Érdemes körülnézni a piactéren, mert nemcsak a termékekben figyelnek arra, hogy bio termékek is elérhetőek legyenek, hanem az egész környezet úgy van kialakítva, mintha tényleg egy piacon lennénk.

 

Buda Gourmet - market

 

 

Tetszett a(z) Buda Gourmet – market & bistro magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Buda Gourmet – market & bistro magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg