Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Óbuda gastro fellegvárában a volt Új-Udvarban nyílt meg a Buda Gourmet market & bistro, közel 3.000 négyzetméter alapterületen, így itt tényleg mindent megtalál, aki minőségi alapanyagot keres (a cápauszonytól a krokodik steak-ig tényleg mindent...)
Manapság egyre több olyan hely nyílik ami egyszerre több funkcióval is rendelkezik. Így van ez a volt Új-Udvar, monstani nevén Budai Entertainment&Gastro (B.E&G) központ (vagy ahogy a rossznyelvek hívják, a Budai Gozsduban) aljában nyílt Buda Gourmet esetében is: gourmet supermarket mellett egy bisztró is helyet kapott, így hogyha megyünk vásárolni akkor vásárlás előtt-után be tudunk ülni hozzájuk. A bevásárlást összekapcsolhatjuk reggelivel, ebéddel vagy a vacsorával.
Maga a gourmet supermarket nagy árukészlettel, széles kínálattal rendelkezik és végre széles körben elérhetőek azok a termékek, amiket ideig csak Nyugat-Európában lehetett megvenni.
A bisztró részének pedig az specialitása hogy az A’la carte étlap mellett büfé rendszerben, all-you-can-eat alapon lehet enni. A hely nagy előnye lesz, hogy reggelit is kínál. Aki a környéken van nap elején, az jó környezetben tud minőségi reggelit fogyasztani. Véleményünk szerint különösen kedvelt lesz üzleti reggelik helyszíneként – amint elkészül a Bécsi út felújítása.
Az egészének vagy előnye, hogy könnyű parkolni hiszen több, mint 300 férőhely vár mindenkit.
A Bisztró része letisztult belsővel rendelkezik, amit egy ilyen helytől elvárunk. Jellemző rá a természetes anyagok használta: fa, bőr, bronz, ezzel is barátságos, de minőségi hangulatot sugározva.
Jól elszeparált boxok vannak, viszont megvannak a nagyobb asztalok is a nagyobb asztaltársaság számára.
Érdemes megnézni a grillpult kínálatát: nem mindennapi érdekességet is felfedezhetünk (többek között cápa-, kenguru- vagy krokodil steak, békacomb – illetve az összes többi ételhez kíváló alapanyagot szolgáltat az market része).
Mindehhez pedig a megfelelő borválasztásban Molnár György sommelier segít nekünk. (Molnár György neve onnan lehet ismerős, hogy 2013-ban ő lett az év sommelierje, illete a Magyar Sommelier Szövetség alapítótagja volt)
Sokaknak ismerős lesz a helyszín ugyanis az Új-Udvar aljában, a korábbi CBA helyén nyílt a gourmet bolt, piactér, market.
Ennek nagy előnye többi gourmet bolttal szemben, hogy a szokásos gourmet boltoknál nagyobb (közel 2000 négyzetméteres) alapterületen, széles kínálattal várja a látogatókat.
Ez a bolt főleg a Culinarisnak lesz a kihívója mert itt (is) minőségi vagy különleges alapanyagokat lehet vásárolni – igen nagy választékban: kb 45.000 cikkelem található a marketben. Sőt, a budai részről érkezők számára jobban megközelíthető a többi hasonló boltnál.
Ki kell emelni a széles sajt kínálatot (114 féle sajt volt tesztelésünkkor) a friss hal kínálatot (ahol hétfőtől péntekig naponta érkezik a firss halszállítmány) és a hús pultot és a húsérlelő üvegkamrát, ahol 7-28 napig érlelik számunkra a steakhúsokat, hogy biztos a legjobbat kapjuk.
Ahogy ennek egy gourmet helyen lennie kell, külön kollégák vezetik az egyes részeket, akiket telefonon is el lehet érni és a megrendelést közvetlenül nekik leadni, így biztosak lehetünk abban, hogy a legjobbat fogják nekünk ajánlani.
Érdemes körülnézni a piactéren, mert nemcsak a termékekben figyelnek arra, hogy bio termékek is elérhetőek legyenek, hanem az egész környezet úgy van kialakítva, mintha tényleg egy piacon lennénk.
További Websommelier magazin cikkek
Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben
Sommelier, 2024.10.24.
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben
Év Pincészete, 2024.09.04.
BalatonBor 2024
Balaton, 2024.06.18.
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.