Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

-
Bor, 2024.05.15.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.


„Egri születéssel, budapesti építész munkahellyel csak a Villa Gyetvai megalapításával váltam balatonivá. Úgyhogy engem még mindig különleges érzéssel tölt el, amikor az autópályáról lekanyarodva közeledek Füredhez, és először meglátom a tavat. Tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. A balatoni létnek ezt a mással össze nem hasonlítható atmoszféráját szeretnénk átadni új címkecsaládunkkal” – mesél motivációjáról Gyetvai Zsolt, a pincészet tulajdonosa.

Az elsősorban éttermekbe és borkereskedésekbe szánt Gastro borcsaládot négy tétel alkotja. A közönségkedvenc Sauvignon Blanc, az egzotikusan illatos Fűszeres Tramini, a balatoni klasszikus Olaszrizling és az újonnan bemutatkozó, gyümölcsbomba Rosso reduktív vörösbor mind a 2023-as évjáratból származnak.

Villa Gyetvai - Tramini
A címkék megalkotásához a kiindulópontot a Balatonhoz sokáig szorosan tapadó képeslapok kultúrája jelentette. Ezekhez azonban nem a triviális oldal felől közelített Ördögh László art direktor és Eördögh Márta, Vida Zsófia dizájnerek, hanem a személyes üzeneteket tartalmazó hátlap felől, az ismert hullámvonal-motívum megidézésével.

A címkék legfontosabb vizuális eleme emellett egy-egy monokróm fénykép lett. Olyan spontán hangulatfotókat kerestek, amelyeket bárki elkészíthet, aki a Balatonon időt tölt. Bár akkor és ott lehet, hogy nem tűnnek különlegesnek, ezek azok a képek, amelyeket évtizedek múlva is mosollyal az arcunkon nézünk újra. Mindez kiegészül a Villa Gyetvai boroknál fontos geometrikus képalkotással. Van, ahol a nap, van, ahol egy szőlőfürt bukkan fel formaként kortárs megfogalmazásban.

„Élelmiszereknek és italoknak csomagolást tervezni kiváltság, hiszen itt garantált, hogy a látványvilágon túl a termék illatával, ízével, textúrájával egyesülve a fogyasztó több érzékszervére hatunk egyszerre. Azt szeretném, hogy amikor valaki ezt a bort hazaviszi, otthon kinyitja, és becsukja a szemét, egy pillanat alatt visszarepüljön egy balatoni árnyas teraszra vagy más, számára a Balatont jelentő helyszínre” – foglalja össze Ördögh László a 11 Red Dot díjas, többszörös RGB és kétszeres Apex első díjazott Graphasel stúdió art direktora.

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg