A Business Wine Gresham legjobb borai

-
Bor, 2015.04.29.

A Business Wine Gresham legjobb borai

Linbrunn Pincészet 2013-as Syrah, Sándor Zsolt 2013-as Kétszer450 Zweigelt, Angyal Borászat 2008-as 5 puttonyos aszú – csak egy pár jó bor az április Business Wineról.


A pompás Gresham Palota ideális helyszínnek bizonyult, a kiállítók és a látogatók egyaránt élvezettel töltötték el az időt a patinás falak között. A Lánchídra néző bejáratnál álltak a futurisztikus BMW-k, melyekkel sok-sok közös képet készítettek az autók rajongói. A kommunikációért a Samsung cégcsoport felelt, bemutatták az S6-os telefonjukat a helyszínen. Ismét nem csalódott, aki ellátogatott az aktuális Business Wine rendezvényre.

 


Gazdig Gergő a Terroir Consulting vezetője és a Business Wine sorozat főszervezője a résztvevő kiállítók köszöntése után ünnepélyes keretek között átadta az egri Besenyei Borháznak a Terroir Consulting által készített kereskedelmi tervét. A pincészet a tavaly indított pályázaton lett nyertes, melynek a célja a Magyarországon tevékenykedő kis- és közepes méretű borászatok kereskedelmi és marketing hatékonyságának fejlesztése volt. A nyertes pályázó komplex szolgáltatás csomagot kapott.

 


A Terroir Consulting a további hatékony marketing kommunikáció fejlesztése érdekében elindítja a Borászatok Üzleti kurzusát. A kurzus egy olyan interaktív képzést nyújt a borvállalkozások képviselőinek, mellyel válaszokat kaphatnak arra, hogy miképpen tegyék sikeresebbé cégüket.

 

 

Szilágyi Imre a Borterasz.hu csapata nevében üdvözölte a megjelent vendégeket. A Borterasz elkötelezett híve a szabad borkereskedésnek. Több mint 120 pincészettel állnak kapcsolatban és évről-évre folyamatosan bővítik a kínálatot. A csapat üzleti filozófiája, hogy a borfogyasztó közvetlenül a regisztrált pincészetektől vásárolja meg a bort. Ezért is érdemes a borászatoknak regisztrálni a Borterasz.hu-ra, amivel felpörgethetik boreladásaik forgalmát. A direkt kontakt lerövidíti a bor útját a fogyasztóhoz, a webshop ráadásul kiváló szállítási feltételekkel működik.

 


Szilágyi Imre bemutatta a Business Wine rendezvényen már működő újdonságát, mely a QR-kódos közvetlen kapcsolatteremtést teszi lehetővé. Ma már az okos telefonok széleskörű elterjedésével a fogyasztók szélesebb körű eléréséhez hozzátartozik ez a szolgáltatás. A QR-kódot a japán Denso Wave cég fejlesztett ki és jelentése Quick Response, azaz gyors válasz. Ez az igazi online webshop, a gyors válasz a fogyasztónak, mellyel pár kattintással, már hozzá is juthat a borrajongó kedvezményes áron a kiszemelt tételéhez.


Gazdig Gergő a sajtótájékoztató végén biztosította a megjelenteket, hogy a nagy sikerre való tekintettel folytatódik a Business Wine rendezvénysorozat. Az eddig megtartott három rendezvény igazolta az elvárásokat, hogy szükség van a Bor és az Üzlet új típusú kapcsolatára. Sikerült megszólítani új réteget a borkóstolás világában, ami szintén előnyös a kiállító borászatok számára.

 

 


A borászatok jó borokkal készültek szinte minden standnál akadt néhány kivételes tétel. A villányi Linbrunn Pincészetnél a 2013-as Syrah arányai most már teljesen kisimultak. Emlékszem, amikor még hordómintaként kóstoltam egy rádióműsor alkalmával a bor teljesen kusza, zabolátlan, fésületlen volt. Ennek ma már nyoma sincs, a bor kipihente a palackozás fáradalmait és egy nagyon szép egyensúllyal és fajtajelleges szilvás, vörösbogyós, borsos illat és zamat összképpel hódítja meg a fogyasztót. Nem egy robusztus nehéz tétel, inkább izmos a textúra, inni is jó!

 

 

Ki hallott a Bükkről? Jó vannak ott hegyek, meg ott van Miskolc mindent mit adhatott a BAZ megyei érzés. Ám arról kevesen tudnak még, de van ott borkultúra nem is akármilyen, van Legény (bükki Zweigelt) és kétszer450 (ami nem egy mellimplantátum vagy benzines pöfögő köbcentije) zweigelt. Mindez Sándor Zsolt Pincészetének köszönhető, akinek a présháza valóban Miskolcon van és a borai egyre nagyobb sikert érnek el a hazai fogyasztók körében.


A Bükki borvidéket fel kell támasztani és ez úgy néz ki, hogy sikerül is. Most a 2013-as Kétszer450 Zweigelt volt a kedvencünk, áfonya, szeder, érett eper az egész bor meleg karakterű, szépen integrálódott hordó. Organikus gazdálkodás, szűretlen tétel, mintegy 338 napig érlelődött a másodtöltésű hordókban.

 

 

Angyalékat, pontosabban az Angyal Borászat és Szőlőbirtokot már régóta ismerjük. Boraik szépek, tiszták, megbízhatóak, ne keressünk bennük öblös mélységeket, kézműves pilinckázásokat. Nem erről szólnak, hanem a tudatosan elkészített, hozza a formáját borokról, amelyeket mindig kipattinthatsz.


A nem csavarzáras tételeik azért már kezdenek ott lenni komplexitásban. Ám most a Csodáról fogunk szólni, amely kiemelkedik az Angyal szortimentből. Új ruhát is kap ez a 2008-as 5puttonyos aszú, gyönyörű aranyhímzés kerül rá a címkére, igazán elegáns lesz az új külső. Az Angyalék amúgy is adnak a külcsínre, hiszen most már egy éven belül vagy a harmadik címkearculati változtatást hajtják végre. A 2008-as bor gyönyörű savgerinccel, érett, aszalt gyümölcsökkel, mozgékony édességgel leveszi a lábáról a fogyasztót. Főleg ha Dóri kínálja, aki az Angyal Pincészet már-már hivatalos arca.

 




Még hogy a Kunságon nem lehet jó bort készíteni? Ezt már több pincészet megcáfolta és ezt teszi a strázsahegyi Lukácsy Pincészet is. Monorra mindenkinek ki kellene látogatni, hiszen szinte még közelebb van Budapesthez, mint Etyek. A Lukácsy Pincészet családi vállalkozás, amelyet már generációk óta művelnek. Ezúttal a rozéjukkal kötöttem mélyebb barátságot, de alkotnak még rajnai rizlingben és a ritka jubileum 75-ben is kóstoltam tőlük emlékezetes tételt. A rozéjuknak szép teste van, kapott még egy kis füstöt is, egy részét barrique hordózták. Jövőre is (ha nem fogy el) még talpon maradhat!



 

A Business Wine sorozat legközelebb május 23-án jelentkezik, ezúttal a Pesti Vigadóból.

 

 

Szöveg és kép: Az ihatóbb Magyarországért

 





 

Tetszett a(z) A Business Wine Gresham legjobb borai magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A Business Wine Gresham legjobb borai magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Novák Dávid lett a legjobb fiatal sommelier 2024-ben

Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokságon idén először részesült külön díjazásban a “Best Young Sommelier” kategóriája, ahol a verseny napján 30. életévüket nem betöltött versenyzők közül került ki a győztes. A két napon át tartó megmérettetésén az ország legjobbjai küzdöttek egymással.

Sommelier, 2024.10.24.

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat 2024-ben

Augusztus 29-én Villányban vette át a Gere család az Év Pincészete címet, amelyet a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége nyújt át évről évre munkájuk elismeréseként a magyar borászatban irányadó pincészeteknek.

Év Pincészete, 2024.09.04.

BalatonBor 2024

Melyik a legjobb balatoni fröccsbor, ami nem hiányozhat sem az otthoni kerti partikról, sem a strandi büfék, elegáns éttermek kínálatából? 19 borászat közös válasza erre a kérdésre az idén is közel 100 ezer palack BalatonBor.

Balaton, 2024.06.18.

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg