Eger Wine Meetup 2024

-
2024.02.08.

Eger Wine Meetup 2024

2024-ben az Eger Wine Meetup középpontjában a birtoképítés és a nemzetközi borpiac lesz február 15-16-án az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen.


Idén az Eger Wine Meetup visszatér évtizedes hagyományaihoz, és újra a szőlő- és borágazat szempontjából nyugalmasabb év eleji időszakban, február 15-16-án rendezi meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz: négy kiemelt tematika, magyar és nemzetközi előadók, Bring Your Own Bottle kóstolóest várja a vendégeket.

A tavalyi mérföldkő volt a több mint két évtizedes múlttal rendelkező szakmai konferenciánk életében. Újragondoltuk a koncepcióját, a tematikáját, megújítottuk az arculatát. Idén ezen az úton haladtunk tovább, építve a vendégeink visszajelzésére. Ennek megfelelően módosítottuk például az esemény időpontját, előrehozva a héten belül egy nappal, csütörtök-péntekre, hogy jobban illeszkedjünk a munkaidőhöz” – osztott meg információkat a háttérmunkáról dr. Váczy Kálmán Zoltán, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem általános rektorhelyettese.

Szakmai konferencia

A szőlészettel, borászattal és birtokvezetéssel foglalkozó szakembereknek szóló konferenciára a szervezők idén is az ágazat kiemelkedő szereplőit, szakértőit hívták meg, akik sikertörténetet írtak pincészetükkel, vagy specialistának számítanak saját szakterületükön. A rendezvény célja, hogy történetük inspirációt, a tudásuk pedig támpontot adjon a pincészetek vezetőinek, akik minden nap a fejlődés és a továbblépés lehetőségeit kutatják.

A kétnapos konferencia négy tematikus blokkból épül fel:

// első nap

1) Elsőként a közösség kérdéskörében a pincészetek határain túlnyúló együttműködési modelleket tekinthetnek át az Egerbe érkezők, legyen szó borvidéki összefogásról, egy szőlőfajta köré szervezett szakmai programról vagy a szomszédos országok kollektív munkájáról.

2) A második téma idén is a birtoképítés területére vezeti el a résztvevőket, ahol több szemszögből vizsgálják meg, hogy hogyan fejleszthető egy borászat az itthoni és a nemzetközi piacokon egyaránt.

// második nap

3) bor minőségét alapvetően meghatározó témával, magával a szőlővel foglalkoznak, kitérve számtalan olyan részterületre, amelyek jelentősége felértékelődni látszik a jövőben.

4) A borpiaccal foglalkozó szekcióban pedig a hazai borkereskedelem helyzetét veszik górcső alá, kitekintve jó gyakorlatokért a nemzetközi színtérre is.

Bring Your Own Bottle - Hozd el a borod

A szakmai információcsere mellett 2024-ben is kiemelt értékként kezelik a személyes találkozás élményét, ezért a konferencia szüneteiben kialakuló beszélgetések folytatására csütörtök estére ismét Bring Your Own Bottle – azaz hozd el a saját borod – kóstolóestet szerveznek, ahol a résztvevők a boraikon keresztül is képet nyújthatnak magukról.



fotó: Nagy Adri

dr. Kovács T. Lóránt

Tetszett a(z) Eger Wine Meetup 2024 hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Eger Wine Meetup 2024 hír? Írd meg véleményed!

További Websommelier hírek

Őfelsége a Bor - Borverseny 2024

A bírálatra és a versenyt követő Társadalmi zsűrizésre több ezer tétel érkezett a hazai borvidékekről, de Székelyföld, Felvidék és Kárpátalja is képviseltette magát.

2024.04.16.

Hungarian Wine Summit 2024

Április 21-25. között megrendezendő Hungarian Wine Summit egyedülálló lehetőséget kínál a magyar borászok számára, hogy hazai környezetben építhessék tovább nemzetközi kapcsolataikat, s megragadják az Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában rejlő exportlehetőségeket.

2024.03.07.

A VINO nyitja a nyári borfesztiválszezont Egerben

Júliusban végre megrendezik az idei első nagyszabású egri borfesztivált, amely nemcsak a borokról, hanem a zenéről, a művészetről és a gasztronómiáról is szól, így az odalátogatóknak egyedülálló és komplex élményben lesz része.

2021.07.21. 08:00 - 2021.07.25. 22:00

"narrow"
Gear.svg