Az olasz kávé örök divat - a ManueLben jártunk

-
Étteremkritika, 2015.12.30.

Az olasz kávé örök divat - a ManueLben jártunk

Isteni kávék, forró csokik, teák és panettone vár rátok a ManueL Caffé&Delicate-ban.


Nem túlzás azt állítani, hogy Magyarországon a kávékultúra az elmúlt pár évben az újhullámos kávézók népszerűsége által jelentősen megnövekedett. Azonban egy igazi kávérajongónak időnként illik a specialty kávék áradatát megfékezni, és felhörpinteni egy jó öreg olasz kávét. 

 

Az olasz családi vállalkozásból nemzetközi kávépiaci szereplővé vált ManueL márka 2015-ben ünnepelte 40. születésnapját. Az észak-olaszországi De Giusti család második generációja felel azért, hogy a Conegliano-beli gyárból prémium minőségű kávék kerüljenek forgalomba világszerte.

 

A vállalat három kontinensről szerzi be a nyerskávét, és a pörkölés után a szemes kávék fém hengerekbe kerülnek, ezekbe a hengerekbe egyébként csak a tökéletes szemek kerülhetnek.

 

A törött szemeket a „téglás” fóliacsomagolásba száműzik. Ez a precizitás egyébként a márka összes termékére jellemző, például a teához a vállalat felkutatta a két legjobbnak tartott olasz gyártót, így Bolzanóban és Firenzében készülnek a teák a ManueL saját csomagolásában.

 

 

ManueL Magyarországon


Hazánkba is hasonlóan: alapos kutatás után került be a márka. Laczó Csilla és Csaba miután a 90-es évek végén elhatározták, hogy behoznak Magyarországra egy minőségi olasz kávémárkát, körbeutazták az egész csizmát és így leltek rá Conegliano-ban a ManueL-re.

 


A sikeres utazásnak köszönhetően 12 éve Laczóék megalapították a ManueL Caffé Hungary-t. A cég jelenleg több, mint 200 hazai partnert szolgál ki, és a budapesti, kilencedik kerületi központjában, az iroda és a raktár mellett, egy delikát üzletettel kombinált kávézót nyitottak.

 

Az apró, de annál olaszosabb ManueL Caffé&Delicate-ben a csodálatos kávé mellett az anyavállalat teljes szortimentje megtalálható. Forró csokoládé, tea, panettone, prosecco, és igényesen kialakított teás- illetve kávéskészletek közül választhattok.

 


A márton utcai üzletben Laczó Csilla és Csaba baristákat lepipáló szakértelemmel készítik el a kért kávét, a helyben rendelt forró csokoládéhoz pedig saját találmányuk a hideg tejkrém, ami nem túlzás, tényleg fantasztikus.

 

A kellemes meleg italok mellé nem szabad kihagyni az egyedi panettone-t , mely isteni kávékrémmel és csokoládé darabokkal van töltve, ráadásul ajándéknak sem utolsó, az egy kilós kiszerelésben kapható sütemény.

 

Természetesen a kávé nem csak helyben fogyasztható, a csészébe valót otthonra is meg lehet vásárolni, ahogy a többi terméket is. 

 


 

Tetszett a(z) Az olasz kávé örök divat - a ManueLben jártunk magazin cikk? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Az olasz kávé örök divat - a ManueLben jártunk magazin cikk? Írd meg véleményed!

További Websommelier magazin cikkek

Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak.

Bor, 2024.05.15.

Borajánló a húsvéti sonka mellé

Ahogy közeledik a húsvéti ünnep, a hagyományok szerint a családok és barátok együtt gyűlnek össze, hogy megünnepeljék ezt a fontos eseményt. Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a húsvéti sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy ez az étel valóban kiemelkedő élménnyé váljon, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Bor, 2024.03.26.

Frank Smulders borkóstoló

Exkluzív borkóstoló a világ egyik legismertebb borszakértőjével- Frank Smulders Master of Wine először mutatta be Budapesten a spanyolországi Navarrában készített limitált szériájú, egyedülálló borait az N28 étteremben.

Bor, 2024.03.21.

Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje” méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Bor, 2022.05.30.

"narrow"
Gear.svg