Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Isteni kávék, forró csokik, teák és panettone vár rátok a ManueL Caffé&Delicate-ban.
Nem túlzás azt állítani, hogy Magyarországon a kávékultúra az elmúlt pár évben az újhullámos kávézók népszerűsége által jelentősen megnövekedett. Azonban egy igazi kávérajongónak időnként illik a specialty kávék áradatát megfékezni, és felhörpinteni egy jó öreg olasz kávét.
Az olasz családi vállalkozásból nemzetközi kávépiaci szereplővé vált ManueL márka 2015-ben ünnepelte 40. születésnapját. Az észak-olaszországi De Giusti család második generációja felel azért, hogy a Conegliano-beli gyárból prémium minőségű kávék kerüljenek forgalomba világszerte.
A vállalat három kontinensről szerzi be a nyerskávét, és a pörkölés után a szemes kávék fém hengerekbe kerülnek, ezekbe a hengerekbe egyébként csak a tökéletes szemek kerülhetnek.
A törött szemeket a „téglás” fóliacsomagolásba száműzik. Ez a precizitás egyébként a márka összes termékére jellemző, például a teához a vállalat felkutatta a két legjobbnak tartott olasz gyártót, így Bolzanóban és Firenzében készülnek a teák a ManueL saját csomagolásában.
ManueL Magyarországon
Hazánkba is hasonlóan: alapos kutatás után került be a márka. Laczó Csilla és Csaba miután a 90-es évek végén elhatározták, hogy behoznak Magyarországra egy minőségi olasz kávémárkát, körbeutazták az egész csizmát és így leltek rá Conegliano-ban a ManueL-re.
A sikeres utazásnak köszönhetően 12 éve Laczóék megalapították a ManueL Caffé Hungary-t. A cég jelenleg több, mint 200 hazai partnert szolgál ki, és a budapesti, kilencedik kerületi központjában, az iroda és a raktár mellett, egy delikát üzletettel kombinált kávézót nyitottak.
Az apró, de annál olaszosabb ManueL Caffé&Delicate-ben a csodálatos kávé mellett az anyavállalat teljes szortimentje megtalálható. Forró csokoládé, tea, panettone, prosecco, és igényesen kialakított teás- illetve kávéskészletek közül választhattok.
A márton utcai üzletben Laczó Csilla és Csaba baristákat lepipáló szakértelemmel készítik el a kért kávét, a helyben rendelt forró csokoládéhoz pedig saját találmányuk a hideg tejkrém, ami nem túlzás, tényleg fantasztikus.
A kellemes meleg italok mellé nem szabad kihagyni az egyedi panettone-t , mely isteni kávékrémmel és csokoládé darabokkal van töltve, ráadásul ajándéknak sem utolsó, az egy kilós kiszerelésben kapható sütemény.
Természetesen a kávé nem csak helyben fogyasztható, a csészébe valót otthonra is meg lehet vásárolni, ahogy a többi terméket is.
További Websommelier magazin cikkek
Új címkékkel érkeznek a Szezonnyitásra Villa Gyetvai borok
Bor, 2024.05.15.
Borajánló a húsvéti sonka mellé
Bor, 2024.03.26.
Frank Smulders borkóstoló
Bor, 2024.03.21.
Évszázados fényképeken kel életre a hazai borkultúra
Bor, 2022.05.30.
Ebbe a palackba csak egri bikavér kerülhet
Bor, 2021.12.04.
Így főz Bernáth József & Nyereményjáték!
Gastro könyvek, 2015.12.22.
Déri Szilvia: Főzni szexi & Nyereményjáték!
Gastro könyvek, 2015.12.21.
Klauzál téri Vásárcsarnok – régi piac új kivitelben
Étteremkritika, 2015.12.19.